Muistikuvat ja niiden uusiokäyttö

Joskus aikanaan televisiossa pyöri jonkun hammastahnamerkin mainos jossa visualisoitiin se miten tahnan käyttö torjui happohyökkäykset hampaiden pinnasta. Hyökkääjiä oli kolme. Ne olivat pieniä meteoriitteja. Hyökkääjät (jotka varmaan siis kuvasivat kariesta) lensivät kohti hampaita mutta tahnan kovettama emali ohjasi hyökkäyksen pois. Kaikki kolme meteoriittia ponnahtivat emalista sitä naarmuttamatta: plink, plink ja plink.

Muistatteko sen?

Nyt telkussa pyörii näköjään jonkun valmistajan pastillimainos jossa seikkailevat samat meteoriitit. En olisi asiaa huomannut ellen olisi reagoinut äänen. Se on aivan sama kuin hammastahnamainoksessa aikanaan.

Meteoriitit hyökkäävät kohti pastillien logoa, mutta ponnahtavat pois. Aivan samalla tavalla kuin hampaista silloin joskus. Plink, plink, plink.

Jäin miettimään. Onko pastillimainoksessa tietoisesti sama ääni ja samanlaiset pienet meteoriitit kuin hammastahnamainoksessa? Haetaanko tässä jotain tiettyä mielleyhtymää?

Arvaan: on ja haetaan.

Published

2 comments

  1. Oletko varma että plink-ääni on hammastahnamainoksesta lähtöisin? Minun muistikuvissani ääni on purukumimainoksesta. Tosin siinä meteoriitit olivat happohyökkääjiä. Plink oli ääni kuitenkin. Olisikohan ollut Orbit kyseessä?

  2. Kas, saattaapi olla että olet oikeassa.

    Ehkä se ei ollutkaan hammastahna jota mainostettiin plinkkauksin. Ja jos tässä uudessa mainoksessa on saman merkin tuote, on plinkkaminen ihan looginen asia.

    Minussa se kuitenkin toi esiin lähinnä negatiivisen reaktion. Mielenkiintoista – mistäköhän se johtuu ja miksi minä muistan plinkahdukset hammastahnana?

Comments are closed.