Makumatka Saksaan

Otsikko on kevyesti ironinen. Rasvassa tiristetyt perunat ja paneeratut pihvit kermakastikkeella eivät oikeasti maistu mitenkään erikoisen kummoisilta. Ja niitä Saksassa saa, jopa silloin kuin kuvittelee tilaavansa jotain ihan muuta. Suolaakaan eivät pahemmin säästele, mutta salaattia kyllä.

Makkaraa, wurstMakkaroita osaavat tehdä, oikein maukkaitakin sellaisia. Mutta ei sitä pelkällä skärbällä oikein jaksa elää toista viikkoa germaanein maassa. Ei vaikka annoksessa olisi mukana miten hyvää hapankaalia vaan.

Tuhdin perusruoan vastapainoksi löytyy kuitenkin paljon muuta. Saksassa on tarjoilla hyviä, monipuolisia ja mielenkiintoisia etnisiä ravintoloita, joissa ruoka oikeasti maustetaan eikä kaikkea kärtsätä upporasvassa.

Asia Gourmet, Frankfurt am Main, HauptbanhofEsimerkkinä Frankfurtin juna-aseman Asia Gourmet joka yllätti suomituristin halvoin hinnoin sekä suurin ja maukkain annoksin. Toisena esimerkkinä, aivan eri maailmasta (monin tavoin), aussipaikka Kakadu (myös Frankfurtissa) josta sai niin kengurua, emua kuin krokotiilia. Maininnan arvoinen on myös Bad Camberg -nimisessä kaupungissa oleva La Vita, jonka pastat olivat hämmentävän maukkaita, hinnat kohdallaan ja palvelu toimivaa.

Ja kun Saksassa ollaan, huuhdotaan pöperöt alas oluen kera, tai viinin, molempiahan tuotetaan Bundesrepublik Deutschlandissa paljon ja monina eri inkarnaatioina.

Published