Mikä, missä, milloin ja kuinka paljon?

Eipä ole Sokos Hotellit tehnyt käyttäjilleen erityisen helpoksi etsiä hintatietoja hotelleista.

Kun on klikkaillut itsensä katselemaan jonkun tietyn kaupungin jotain tiettyä hotellia, ja haluaisi sitten katsoa hintatietoja, on käyttäjän uudestaan valittava kaupunki ja hotelli – vaikka jo onkin jonkun tietyn kaupungin tietyn hotellin tiedoissa. Aivan idioottimaista.

Ei luulisi olevan erityisen vaikeata esitäyttää käyttäjälle hintatiedustelulaatikon kaupunki. Ja miksei myös hotelli: jos kaupungissa on vain yksi hotelli, valitaan se, jos on useampi, niin hotellin tietosivuilla valitaan juuri se kyseinen hotelli, muuten jätetään valinta käyttäjän tehtäväksi.

Ja miksei samalla kerätä hiukan historiatietoa käyttäjän katsomista hotelleista? Hintatiedustelulaatikon allehan mahtuisi aivan mainiosti esim. kymmenen viimeisintä katsottua hotellia.

(Tai ehkä se oikeasti on erityisen vaikeata juuri BEA WebLogic portaalissa. Joissain portaalisovelluksissa tuntuu olevan ihan mahdotonta tuottaa mitään käyttäjäystävällistä.)

Se että päivämäärätiedot hintatiedustelussa pysyvät kun selailee hotelleja eri kaupungeissa on hyvä juttu, mutta että kaupunkivalinnassa pysyy myös edellisen kaupungin nimi… huokaus.

Ja ne hintatiedot? On Vapaa-ajan kesähintaa, BestNettiä ja Internethinta A. Mitä ne ovat? Pienenen tutkimuksen jälkeen löysin selitykset (joita ilman JavaScriptiä ei muuten näe).

Kaikissa vaihtoehdoissa huonehintaan sisältyy samat asiat ja kaikkien hintojen peruutustiedot ovat samat. Erot löytyvät hintojen erityisehdoista.

Vapaa-ajan hinta on vapaa-ajan hinta (!) joka maksetaan joko käteisellä tai muovirahalla, se näyttäisi myös olevan kaikkein halvin hinta. BestNet on hiukan kalliimpi hinta koska sen voi varata vain netistä (?), mutta sekin maksetaan käteisenä tai muovirahalla. Internethinta A on, tietenkin, se hinta joka maksetaan käteisellä tai muovirahalla (muuta selitystä ei ollut) ja se on BestNettiäkin kalliimpi hinta.

Selvää kuin mutavesi.

Näinkö? No, jos minulta kysyttäisiin sanoisin että ei näin.

Päivitys hiukan myöhemmin: Jos hintatiedustelulaatikossa ei ole valinnut kaupunkia, voi toisesta alasvetovalikosta valita hotellin suoraan, mutta siinä listassa ei mainita missä kaupungissa kyseinen hotelli on. Jos esimerkiksi siis haluaisi jonkun tietyn kaupungin hotelli Vaakunan, saa sokkona valita yhdeksästä vaihtoehdosta, jotka kaikki tuottaa viestin “Antamillasi tiedoilla ei löytynyt kohteita, yritä uudelleen”. Yhtä tyhjän kanssa siis.

Palvelussa on näköjään myös mahdollista jotenkin joutua varaussivulle niin, ettei ole valinnut huonetyyppiä (onnistuin tekemään niin kerran, mutta en kuitenkaan toistamaan tekemistäni). Lomakkeen täytettyä palvelu herjaa, tietenkin, ettei huonetyyppiä ole valittu, mutta ei anna mahdollisuutta valita sitä.

Ja kun on tehnyt varauksen suomeksi, voi palata etusivulle joka yllättäen on englanninkielinen.

Miksi monen sivun ylälaidassa on Varaa huone -nappi joka ei tee mitään? Se jopa tulostuu varausvahvisteeseen.

Aivan mahtavaa. Toivottavasti varaukset ovat kuitenkin ookoo, ettei tarvitse katuojassa nukkua.

Published

3 comments

  1. Ah, niin tuttua! Hiljattain samoilta sivuilta hotellihuoneen varanneena en saanut millään kahden hengen huonetta ilman vauvansänkyä ja Muumimaailma-optiota. Kannattaa muuten huomata, että edes Sokos Hotels ei merkki(?)ketjuna takaa sitä, että huoneissa olisi ilmastointi. Tämäkin tuli karusti koettua.

  2. Eipä niitä ilmastointeja tullut vastaan Saksassakaan. Toisaalta, eipä niitä tullut ajatelleeksikaan varatessa. Ja oikeastaan vain yhdessä hotellissa olisi ollut oikeasti tarve, mutta siellä pientä lohtua toi tuuletin.

Comments are closed.