Balans

Att hitta bra kaffe (mycket subjektivt naturligtvis, men i mitt sinne betyder det s.k. specialkaffe, typ espresso) i mellersta och norra Österbotten så på kaféer som i matbutiker är, om inte bara svårt, så ibland också helt omöjligt.

Däremot är det inte svårt att hitta bra skräpmat eftersom det verkar finnas en eller flera asiatiska/etniska grillkiosker per stad.

Jag, som ser på världen från huvudstadsregionen, skulle gärna se att en kaffekultur i mera europeisk stil skulle spridas norrut (nordväst?) i vårt land, med det samma skulle det nog också vara kul med mera etniska grillkiosker i Helsingfors.

Uppdatering: Coffee Drinks Illustrated (via)

Mingle2 – Free Online Dating

(via)

Published

2 comments

  1. I couldn´t agree more. Intressant att notera är också att i Jakbostad öppnade i år ett café som marknadsförde sig som ett riktigt Äkta Amerikanskt Ultratrendigt café. Inredningen skulle specialbeställas etc., man skulle servera jättemuffins och cookies osv. Förväntningarna var alltså höga. Men döm om min förvåning när jag stegade in och ville beställa en caffe latte. Fick som svar “Det var vi inte”, varvid servitrisen pekade på en vanlig kaffepanna med (antagligen fjorton timmar gammalt) vanligt finskt kaffe. Och det ville jag inte ha. Så försökte mig på något gott te i stället, men inte fanns det något bryggt te eller te i lösvikt heller utan vanligt påste bara. Caféet heter dessutom Little Brown Bakery vilket inte en enda tant eller farbror i Jakobstad kan uttala…

  2. Men måste precis som Pekka medge det är ganska snärtigt med vietnamestanterna som ropar ut vårrullar på gatan i Jeppis. Saknar man liksom här. Men ja, saknade någon drickbar koffeinhaltig dryck stort efter några timmar bakom ratten. Otroligt ingen sålde “riktigt” kaffe.

Comments are closed.