Käynti optikolla auttaa

Taittovirhettä hiukan vähemmän molemmissa, toisessa hiukan enemmän miinusta. Johan edellisestä olikin jo varmaan kuusi… vai ehkä seitsemän vuotta. Mittasi lähinäönkin. En tarvitse vielä kaksiteholinssejä. Vielä.

Joskus joku ihmetteli miksi suomalaiset käyvät optikolla niin harvoin. Minä tiedän miksi: se on kallista. Ei siis pelkkä optikolla käynti, vaan rillit. Sangat ja linssit. Taitaa seuraava kerta minullakin olla taas tuolla kuuden tai seitsemän vuoden jälkeen.

Tänään pääsin askeleen lähemmäs sitä tilaa jolloin voin sanoa “Nyt olen nähnyt kaiken”. Ennen optikkoa kävin kirjakaupassa flaneeraamassa. Siellä oli Matti Nykäsen keittokirja! En voinut vastustaa kiusausta plärätä sitä. Olihan se aika ohut. Nyt olen nähnyt senkin.

Optikko mittasi myös silmien paineet. Enpä ole sellaisessa aikaisemmin. Outo laite: se loisti punaista ja vihreätä valoa ja puhalsi silmiin, yhteen kerrallaan. Puh. Puh. Arvot normaalialueella, mutta halusi mitata parin viikon kuluttua uudestaan, ilmaiseksi. Ihan varmuuden varalta vaan. Suostuin.

Ajattelin että jos silmissä on jotain, on se varmaan Nykäsen keittokirjan aiheuttamaa. En kuitenkaan kertonut sitä optikolle. Tänään olen surffailut tietoa glaukoomasta.

Lisäsin myös 22 kuvaa näpsygalleriaan akselilla KokkolaKalajokiRaahePietarsaariHelsinki.

Published

6 comments

  1. Ja mä kun luulin olevani ainoa onneton, joka käy 6-7-vuoden välein rillikaupoilla. Nykyiset lasit tuli hommattua kuusi vuotta sitten (ja nyt pitäisi jo ehdottomasti saada uudet). Näitä edelliset hankin taas seitsemän vuotta ensimmäisten lasieni käyttöönoton jälkeen.

    Nykäsen keittokirja kuulostaa… Vaaralliselta!

  2. Haha, “B Porr” är toppen! Superbt fynd. Inte för att resten av bilderna lider inflation av snärtighet dom heller.

  3. Joo, kallista on. 500-600 euroa per laaki täällä päin sokeaintaloa. En ole siis minäkään käynyt varmaan 10 vuoteen.

  4. Mullakin taitaa olla kohta reilut 5 vuotta edellisistä laseista. Ja tyyristähän se on kun pitää samalla hankkia lasit ja aurinkolasit vahvuuksilla.

  5. Minäkin jouduin nyt sitten hankkimaan (luku)lasit…ei oikein ruudulta/kirjasta lukeminen enää onnistu entiseen malliin (niinkuin se nyt ennenkään olis kovin hyvin luonnistunut…) Kauas näin optikon mukaan niin hyvin että “harva lukee siitä pienimmältä riviltä kaikkia kirjaimia oikein”.

Comments are closed.