Vitonen 45/07

Vitonen by KalamukiKukaan ei ole niin tärkeä että pitäisi kantaa puhelinta mukanaan kaikkialle, sanottiin. Niin ne ajat muuttuvat. Nykyään asia on hiukan eri. Tuntuu siltä että kaikilla on kännykkä. Vitonen keskittyy tällä viikolla matkapuhelimiin ja kiittää Kalamukia kuvasta.

 1. Kerro aluksi matkapuhelimesi merkki ja malli.
 2. Miksi juuri se ja miten hankittu (oma, työsuhde- vai kytkykauppakännykkä)?
 3. Tiedätkö mitä kaikkea kännykälläsi voi tehdä, entä mihin kaikkeen käytät sitä?
 4. Oletko tyytyväinen kännykkääsi?
 5. Koska hankit ensimmäisen kännykkäsi ja montako sinulla on ollut?

Voit vaikuttaa Vitoseen lähettämällä kysymysvinkkejä vitosvinkki (ättä) skrubu. Net. Vitonen myös RSS -syötteenä.

Published

8 comments

 1. “Kukaan ei ole niin tärkeä että pitäisi kantaa puhelinta mukanaan kaikkialle, sanottiin. Niin ne ajat muuttuvat. Nykyään asia on hiukan eri. ”

  Ei ole. Kukaan ei ole vieläkään niin tärkeä, että sitä hemmetin räikkää pitäisi kantaa joka paikkaan mukaan.

 2. 1. Siemens A65

  2. Oma, hankittu opiskelijana kun edellinen sanoi sopimuksen irti

  3. En tiedä, enkä käytä kaikkia ominaisuuksia. Puheluiden ja viestien lisäksi käytän laskinta ja kelloa.

  4. Olenhan minä

  5. Ensimmäinen hankittiin syksyllä 1998. Tämä on kolmas puhelin, kaksi edellistä oli Nokian puhelimia, malleja en muista.

 3. 1. Puhelimeni on Nokian N71.

  2. Työsuhdeluuri. Arvelin että siinä olisi eniten jytinää
  annettuun hintakattoon nähden.

  3. Siinä on se yksi kohta, järjestelmäprofiilit, joka on hieman hämärän peitossa, mutta muuten känneluurini on aika monimuotoisessa käytössä. GMail.app, Opera Mini ja Widsets, jonkun verran käytään kameraa + Shozua kun haluaa tuupata kuvaa maailmalle “livenä”. Viime aikoina myös navigointia.

  4. En ihan. N71:n kaksi pahinta tyyppivirhettä on että (kokoontaitettavaan) ruutuun tulee skrubua (hah) näppäimistöstä, ja käyttömuistia on ihan liian vähän (Mail For Exchange ei siis toimi). Uutena ongelmana on että saatuaan täräyksen, puhelin luulee että haluan poistaa muistikortin, ja silloin siitä käynnissä olevat ohjelmat joko lopettavat tai pahimmassa tapauksessa menevät sekaisin. Shozu on yksi niistä, jolloin mm kamera ei enää kameroi.

  5. Nokia 2112 (ei vaan 2110) vuonna 1995 oli ensimmäinen luuri. Kun se varastettiin, hankin toisen samanlaisen. Se toimi melkein vuosituhannen vaihtoon asti kunnes päästi lopulliset höyrynsä vuosituhannen vaihteen nurkilla. Sen jälkeen 5110 (tyhmä mutta kestävä — ja osasi arabiaa ja hepreaa), 3650 (ensimmäisiä s60-luureja), joku masentava s40-luuri (jäi pusikkoon), runsaan tikkuaskin kokoinen Bananasonicin A101, Nokia N70 (varsin makee retro-scifi) ja nyt siis N71. Seuraava luuri tulee varmaankin taas olemaan Nokia s60-sarjaa, siinä on WLAN ja hipoo jälleen firman asettamaa hintakattoa :)

  Hui! Kahdeksan luuria kahdessatoista vuodessa! En olisi uskonut!

Comments are closed.