Aika monta verkkokauppaa

Olen jo useamman kerran, viimeksi ITviikon jutussa Joka kolmas pikkupaja aikoo verkkokauppiaaksi (via), törmännyt ennusteeseen siitä, että ensi vuonna Suomessa avattaisiin 50000 uutta verkkokauppaa. Luku tuntuu aika hurjalta.

Vedetäänpäs tähän hatusta, että vuodessa on semmoiset pari tuhatta työtuntia. Sitten, hyvin epätieteellisesti, jaetaan vuoden aikana avattavien verkkokauppojen määrä työtunneilla jolloin saadaan tulokseksi 25. Eli ensi vuonna jokaisen työtunnin aikana pullautetaan verkkoon 25 uutta verkkokauppaa.

Vaikka, ei kai sitä oikeasti ihan noin voi laskea.

Jos nyt kuitenkin oletetaan että tulevan vuoden jokaisena päivänä pullautetaan nettiin lähes 137 uutta verkkokauppaa, niin riittääkö kaikille asiakkaita? Saadaanko kaikkiin kauppoihin tarpeeksi tuotteita myyntiin niin että kauppa kannattaa? Entä miten käy laadun kun verkkokauppoja tehtaillaan melkein kuusi kappaletta tunnissa, vuorokauden ympäri koko vuoden ajan?

Tuleekohan kukaan pitämään kirjaa, niin että voi ensi vuoden lopussa käydä tarkistamassa millaisia kauppoja verkkoon on avattu. Ja montako. Tai montako niistä on vielä pystyssä vuoden lopussa?

Published

8 comments

  1. Yhdistykset ym. kissanristiäisfirmatkin siirtävät pinssi- ja historiikkimyyntinsä ennen pitkää verkkokauppaan. Luulisin, kuulemani perusteella. Kauppahan niissä käynee just niin vilkkaasti kuin arvella saattaa, mutta kätevämmin kuin ennen. Joten verkkokauppoja on kohta toooodella paljon.

  2. Tässähän on käytössä vanha hyvä “kyllä minäkin jos muutkin” -markkinointikikka. Kaikki jotka ovat edes harkinneet verkkokaupan perustamista voivat perustella itselleen että sellainen kannattaa hankita koska kaikki muutkin sen tekevät.

    En tunne verkkokauppasoftien markkinaosuuksia mutta veikkaisin että Soprano on tuotteellaan listan kärjessä. Markkinajohtajan kannattaa puffata koko toimialaa koska vaikka muidenkin firmojen osuus kasvaa, markkinajohtaja hyötyy suhteellisesti eniten.

  3. Qimki: Ei myyminen saitilla tee saitista kauppaa. Eihän nakkikioskikaan ole kauppa.

  4. No pankkien ja luottokunnan veloittamat kustannukset verkkokaupasta tulevat innokkaiden määrää hieman rajoittamaan. Aika monta pinssiä pitää myydä netin ollakseen kannattava.

  5. Pankkien ja luottokunnan veloittamat kustannukset ovat yksi suurimmista esteistä pikkufirmojen verkkokauppojen kannalta. Toisaalta jos verkkokaupan katteet ei näitä kustannuksia kestä, on varmaan syytä miettiä koko verkkokaupan kannattavuutta ja sitä onko hommaan syytä lähteä vai hankitaanko lisämyynti jollain muilla keinolla. Pelkkä tekniseen alustaan sijoitettu raha ei vielä tuo uusia asiakkaita, vaan myös markkinointiin, toimivaan logistiikkaan ja ylläpitoon pitää panostaa niin rahaa kuin työtäkin.

  6. Tottakai. Vielähän tässä taitaa olla aika pitkä matka tuonne 50000 kauppaan tänä vuonna. Voitaisiin hiukan auttaa avaamalla oma.

Comments are closed.