Poista suosikeistasi?

Aaaargh. Tiedättekö, on aivan määräämättömän ärsyttävää se, kun on avannut selaimen välilehtiin ryppään luettavaa ja sitten jollain niistä sivuista on joku härpäke joka ryhtyy toitottamaan musiikkia.

Useasti se musiikki on jotain joka puhuttelee sitä joka on virittänyt kyseisen äänilisäkkeen käyntiin, mutta kävijälle musiikki ei ehkä sano mitään. Tai on ärsyttävää. Ainakin se on monesti hyvin epärelevanttia. Etenkin silloin kun ei edes ole sillä sivustolla josta musiikki (tai sellaiseksi luokiteltava ääni) tulvii kiusaamaan tärykalvoja.

Sellaiseen voi reagoida kolmella tavalla:

Yksi. Näpäyttää tietokoneen äänet hiljaisiksi. Ihan hyvä, mutta jos samaan aikaan kuuntelee jotain muuta, loppuu senkin kuuleminen (samalla tietenkin myös odottamaton kakofoniakin loppuu). Tai sitten äänet unohtaa poiskytketyiksi ja ihmettelee miksi ei ääntä kuulu kun menee katsomaan esimerkiksi leffatrailereita.

Kaksi. Käyttää aikaansa välilehtiin avattujen sivujen läpikäyntiin etsien mikä vitkain siellä nyt poppia soittaa, jotta sen voi hiljentää. Se vie aikaa ja on ihan mielettömän sapettavaa: äänivitkaimet voivat olla ihan missä päin sivua vaan, olla minkä näköisiä vaan – juu, hyvää metsästysonnea vaan.

Kolme. Poistaa kyseisen saitin seurannasta. Miksi tietoisesti kiusata itseään sellaisilla saiteilla joiden ylläpitäjillä ei ole käsitystä tai ymmärrystä siitä mitä välilehdet ovat tai miten niitä käytetään.

Aikanaan valitsin tavan yksi. Myöhemmin siirryin tapaan kaksi. Nykyään olen tavan kolme kannalla. Pois vaan kaikki ärsyttävä. Kohinaa on muutenkin ihan liikaa, on pyrittävä sen vähentämiseen.

Published

2 comments

  1. Muakin kypsyttää kaikki tilaamatta tuleva äänitarjonta ja ärsyynnyyn siitä ainakin lievästi. Onneksi se on vielä ainakin kuitenkin aika harvinaista (niissä paikoissa missä olen pyörinyt). Pyrin aktiivisesti välttämään sellaisia saitteja missä ääni on mukana, hyväksyn sen siinä tapauksessa että minulta kysytään ensin haluanko käynnistää musan (mitä en tee).

    Pidän lähtökohtaisesti kajarit ja äänet päällä. Videoiden katsominen ilman ääntä olisi outoa. Suututtaa sellaiset ihmiset/firmat jotka käyttävät tätä tapaa hyväkseen säikäyttääkseen minut jollakin äkisti automaattisesti alkavalla jollotuksella.

    En linkkaa sellaisille sivustoille ja jos se on jatkuvaa lakkaan käymästä itsekin.

Comments are closed.