Matkalla jossain päin Suomea

Olisihan se hienoa jos junissa olisi tarjolla langaton verkkoyhteys. Sellaisesta palvelusta saattaisi jopa olla valmis jotain pientä maksamaankin. Etenkin siis jos yhteys olisi tarpeeksi nopea ja toimintavarma (nopeampi ja varmempi kuin käyttää kännykkää modeemina). Kuka sitä nyt huonosta ja hitaasta mitään haluaisi maksaa?

Vain yksi pistorasia makuuvaunussaNiin, tai ehkä ilmainen internet kaikille matkustajille voisi olla VR:n antamisstrategia. Se olisi se jokin joka lisäisi ihmisten motivaatiota valita juna tomumajansa ja maallisen omaisuutensa siirtämiseen paikasta toiseen.

Sen lisäksi olisi myös aivan loistavaa jos junissa olisi tarjolla enemmän mahdollisuuksia läppäreiden lataamiseen. Mitäpä sitä tekisi internetyhteydellä tietokoneen ollessa pimeänä.

Aika on ajanut varustelutason ohi. Esimerkiksi makuuvaunuissa on tasan yksi sähkörasia, joka varmaan aikana ennen kannettavia tietokoneita riitti hienosti parranajoon, mutta nykyään yhdessä makuuvaunussa saattaa hyvinkin olla tarvetta pitää useampaa tietokonetta käynnissä samaan aikaan. Siihen ei yksi pistorasia oikein riitä, etenkään kun sieltä tuleva virta ei riitä antamaan voimaa edes yhdelle läppär

Päivitys seuraavana päivänä: lisäsin kuvan.

Published

5 comments

 1. Samaa olen miettinyt pitkin syksyä Turkuun matkaillessani. Tavallisen pikajunan ja Pendolinon matka-ajoissa on sillä reitillä eroa kaksi minuuttia, lipun hinnassa liki kymppi. Se olisi kohtuullista, jos Pendoliinossa edes toimisi netti.

  Mun 3G ei pelaa junassa liki lain. Yleensä menee Kupittaalta Saloon saakka yhden vaivaisen meilin lähettämisessä.

  Onko tosiaan niin, että makuuvaunuissa on vain yksi pistorasia!? Makuuvaunumatkat kun nyt tyypillisesti ovat sen verran pitkiä, ettei siihen riitä edes Macin akku. Acerhan tunnetusti hiipuu jo matkalla Helsingistä Hämeenlinnaan.

  Joka tapauksessa: hauskaa matkaa!

 2. Sun äitis: Ainakin vanhoissa makuuvaunuissa on vain yksi pistorasia.

  niki: Cool. Kanske vi också har nät på tågen snart… sådär om trettio år eller så.

 3. Muistelin joskus lukeneeni jotain uutista varten VR:n laajakaistahankkeista. Tällainen löytyi googlaten: http://www.mintc.fi/oliver/upl206-Julkaisuja%2034_2006.pdf

  Tarkoitus on näemmä ollut jo 2006 pilotoida wlan-yhteyksiä junissa, mutta “työryhmässä ei päästy yksimielisyyteen” toteuttamisesta.

  Mitäs menivät työryhmäilemään, sanoisin.

  Jos tämä joskus toteutuu, niin oletettavasti niin, että Sonera toteuttaa yhteydet ja VR myy niitä selkeällä hinnoittelumallilla, joss wlan-yhteys maksaa 0,10 senttiä/alkava kilometri (paitsi sunnuntaisin ja välillä Tampere-Seinäjoki, joissa tapauksissa hinta on 0,12 snt/alk km). Maksu lisätään lipun hintaan (lippu sisältää kymmenmerkkisen pin-koodin, joka tarvitaan yhteyden käyttämiseen) ja sen voi saada ainoastaan ennakkoon ostettuun lippuun. Konnari ei tiedä mistä puhut.

 4. Ihan mielenkiintoista luettavaa tuo rappari. Etenkin liitteenä oleva Case Ruotsi, jossa lukee esim.

  Raskaammat WWW-sivustot, kuten sanomalehtien näköislehdet olivat kuitenkin hitaahkolle yhteydelle liikaa ja niiden käyttö ei ollut miellyttävää.

  Hehe… ei niiden näköislehtien käyttö ole miellyttävää nopeammillakaan yhteyksillä :)

Comments are closed.