Sinisen valon mysteeri

Sitä minä olen ihmetellyt, että miksi metroasemilla, siinä loisteputkirivistössä joka on ihan laiturin reunan yläpuolella, on aina vähintään yksi lamppu joka loistaa sinisenä. Tuli mieleen tämä ihmettely kun huomasin sinisen valon myös Barcelonan metrossa.

Mikä sen tarkoitus on?

Löysin netistä vain yhden selityksen: sinistä valoa edemmäksi ei kannata mennä metroa odottamaan. Kuitenkin yhä vaan ihmettelen, sillä Kaisaniemen asemalla, itään päin mennessä, sininen valo on laiturin länsipäässä, ihan siinä mistä metrojuna tulee tunnelista asemalle: On pakko mennä edemmäs jos haluaa metron kyytiin.

Jos kyseessä oikeasti on merkki matkustajille, ei se ole oikein selkeä.

Published

4 comments

  1. Annoin itselleni kertoa HKL:n lipputoimistossa, että sininen valo on sitä varten, että välillä lattiatarrat ovat niin ravassa ja jöötissä, ettei niitä välttämättä huomaa. Ja siniset valot näkyvät myös kauempaa.

    Kieltämättä sijoittelu välillä ihmetyttää.

  2. Ja kaikkihan me tiedämme, miksi siniset valot ovat julkisissa vessoissa niin yleisiä…

Comments are closed.