Yhteen soppii

Joskus sen jälkeen kun olin löytänyt Doodlen ajattelin, että olisi hienoa jos Suomessa olisi palvelu jossa olisi pieniä hyödyllisiä ohjelmia kerättynä yhteen paikkaan. Olisi esimerkiksi kalenteri jolla saisi kutsuttua jengiä kasaan tiettynä ajankohtana ja ohjelma jolla voisi jakaa esim. yhdessä järjestettyjen juhlien kustannukset kaikkien kesken. Kivointa tietenkin olisi jos nuo pienet ohjelmat toimisivat yhdessä. Voisi sitten vaikka automaattisesti lisätä kokoon kutsutun jengin rahanjakoryhmään.

Siinä sitten asiaa kevyesti ajatellessan ilmestyi verkkoon Sumpli ja äskettäin julkiseksi muuttunut Scred. Juuri sellaista tavaraa jota olin ajatellut.

Koska selvästikin ajatukseni ohjaavat tätä maailmaa (todiste: Volvo julkaisi ratinlämmittimen hiukan sen jälkeen kun olin ajatellut kyseistä ideaa), keskityn nyt ajattelemaan Sumplin ja Scredin toimimaan yhdessä.

Published

8 comments

 1. Doodlea olen käyttänyt ahkerasti. Sumpliin törmäsin kerran jotain Tampereen blogimiittiä järjesteltäessä, mutta itse en ole järjestänyt sillä yhtään mitään. Ja miksi? No kun en ole viitsinyt rekisteröityä. Kerro nyt, mitä hyvää siinä on Doodleen verrattuna, niin saatan seuraavalla kerralla nähdä kirjautumisen vaivan.

  Rupes oikein naurattamaan tuo Scred! Tammikuisella kielikylpymatkalla Faluniin kävimme porukalla syömässä laivan Food Gardenissa. Iso seurue. Jokainen söi ja joi vähän sitä sun tätä. Suomalaiskansalliseen tapaan jokainen halusi maksaa erikseen. Lautasliina täyttyi laskelmista. Tarjoilijan työvuoro siinä ravintolassa oli päättymässä ja hänellä oli kiire jo seuraavaan anniskelupisteeseen. Kesti ja kesti. Pois lähtiessä asiakspalvelija ei malttanut olla sanomatta, että kaikki muut kansallisuudet kyllä splittaa tasaosuuksiin, vaikka yksi olisi juonut viiniä ja toinen nauttinut olutta… Ens kerralla arvon esiin Scredin (jos on verkkoa).

 2. Ja si där får man. Jag har drömt om en rattvärmare i år och dar och går man inte och föreslår eller publicerar sin idé så kan man ju inte befogat ta kredit för den heller.

  Höh.

 3. Sun äitis: Ei kai Sumplissa sinänsä ole mitään sen kummempaa kuin Doodlessakaan paitsi kotimainen kieli.

  Scredistä sen verran, että kivaa siinä on sen mobiilikäyttömahdollisuus.

  Hiukan heikosti on ohjeistusta. Missään ei esimerkiksi kerrota että pooliin liityminen ei onnistu ilman poolin jäsenten hyväksyntää (huomasin kun yritin johonkin sattumanvaraiseen pooliin liittyä: jos pupari_xmas_2007:n jäsenet näkevät tämän niin ihan vaan testimielessä minä ovea koputtelin – ei tartte avata ;).

  Mutta Scred vaatii paljon, ehkä jopa liikaa. Ei nimittäin riitä, että jengin yksi verkkofriikki ottaa sen käyttöön, vaan kaikkien pitää omatoimisesti rekisteröityä: ei kiva. Itse tykkäisin Doodlemaisesta lähestymistavasta, jossa yksi ottaa palvelun käyttöön ja sitten kutsuu muut meileitse mukaan: matalampi kynnys, helpompi käyttöönotto ja vikkelämpi viraalisti leviävä maine.

  llaurén: Så e de.

 4. Oho. Enpäs ole huomannutkaan Doodlen tarjoavan kielivalintoja. Näköjään ollut suomeksi jo 22.10.2007 lähtien.

 5. pni: heh, on minun, tyttöystäväni ja hänen veljensä pooli tuo pupari :-)

  Olet kyllä oikeassa, että se vaatii tällä hetkellä hieman liikaa, mutta tähän ongelmaan on tulossa parannuksia lähiaikoina. Lupaan ihan henk. koht.

  Mitä tuohon sumpliin tulee niin kiva huomata tuollainenkin. En ollut siitä aiemmin tietoinen ja oikeastaan meidän (siis Scredin) pitäisikin heidän kanssa jutella, jos vaikka saisimme jonkinlaista yhteistyötä.

  Pistäkäähän toki palautetta meille ihan suoraankin jos tulee hyvää juttua mieleen. Kauhea työurakka on päällä ja yritämme kyllä parantaa palvelua mahdollisimman nopeasti.

 6. Kesällä asiaa selvittäessäni törmäsin lukuisiin yhdysvaltalaisiin palveluihin, jotka ratkoivat pikkuvippien ja kulujen kirjaamista eri lähtökohdista. Buxfer-niminen muistaakseni mahdollisti myös varojen siirtämisen. Tukea valuuttakursseille en muista nähneeni.

  On kovin rasittavaa, että parin kympin pikkusummien takia joutuu kaivamaan esiin pankkitunnareitaan ja näpyttämään tilinumeroita. Mieluusti maksaisin vipit vaikka Facebookissa, sillä ihmisetkin ovat siellä.

  Olen tätä kirjoittanut aiemminkin, mutta on omituista, että FB:n sinänsä hyvin toimiva kalenteri ei tarjoa iterointiominaisuutta. Olisikohan moinen appi kolmannen osapuolen tehtävissä? Etuna doodleen ja sumpliin tietty, että ajankohtaa ei tarvitsisi kirjata manuaalisesti eikä ihmisten sähköpostiosoitteita kirjoitella.

  (Tietty noiden pitäisi toimia silti myös niiden, kanssa, jotka eivät käytä FB:ia.)

 7. PA: Buxfer tosiaan on yksi meidän kilpailijoistamme. Kuten huomasit, niillä ei ole hyvää tukea valuutoille, saatika valuuttakursseille. Niillä ei myöskään ole meidän ‘pooleja’, eli kaveriporukoita ja, viimeisenä niittinä, niillä ei ole toimivaa mobiiliversiota, joka pelaisi myös silloinkin kun et ole verkossa kiinni…

  Puolueellinen olen, mutta sanoisin, että ilman noita on homma tehty vähän puolitiehen.

Comments are closed.