Amatöörikirjoittajat internetissä

En ollut Mediapäivillä.

Yritin saada kuvaa tapahtumasta valtamedian verkkopalveluiden avulla. Palveluiden omilla hauilla – etsiessäni termein mediapäivät tai mediapäivillä – löytyi seuraavaa (en rekisteröitynyt mihinkään, etsin vapaata tietoa, enkä käynyt kaikissa palveluissa vaan vain niissä jotka tuli mieleen: ne joissa oletin olevan jotain).

HS.fi:stä löytyi lähinnä Vanhasta, Andrew Keeniä mutta myös pari muuta artikkelia. Taloussanomista ei mitään. ITviikolta ei mitään. Digitodaystä ei mitään.

Talentumin emosaitilta etsien ei löytynyt mitään, mutta Markkinointi&Mainonta tarjoaa Andrew Keeniä sekä paria artikkelia viime vuodelta. Tietoviikossa ei mitään. MikroPC:ssä ei mitään.

YLEltä ei löydy yhtään mitään Mediapäivistä. Eikä Kauppalehdestä vaikka Alma Media oli mukana sponssaamassa tapahtumaa.

Tämähän on kuin Hectorin biisistä (maanantai ei mittään, tiistai ei mittään…).

(Hakusanalla Keen löytyi joistain kyllä jotain sisältöä. Vaan kun Keen ymmärtääkseni ei ollut koko Mediapäivät en laske sitä mukaan.)

Googlella etsien löytyy Mediapäivien Vanhasta tabloidilehdiltä, MTV3:lta, Keskisuomalaiselta, Aamulehdeltä, Kalevalta ja aika monelta muulta. Andrew Keenistä, Mediapäivien tähdestä, löytyy jokunen juttu (myös niiltä valtamedian verkkopalveluilta joiden omat haut eivät tuottaneet tulosta).

Entä tuo ääretön lauma konekirjoittavia apinoita, jollaisiksi Markkinointi&Mainonnan mukaan Mediapäivien tähti Andrew Keen kutsui niitä ihmisiä jotka aktiivisesti käyttävät internettiä kommunikaatiokanavana? Mitä se tuotti Mediapäiviltä?

Monipuolista ja reaaliaikaista raportointia (jota oli mukava seurata, kiitos kaikille jotka olivat aktiivisia). Paljon muutakin kuin Vanhasta ja Keeniä.

Tässä tapauksessa sanoisin, että apinalauma voitti Keenin ihannoimat ammattilaiset 6-0.

Published

5 comments

 1. Mnjoo, mie en kuitenkaan ole amatöörikirjoittaja. Toisaalta taas lähinnä merkkasin ylös puhujien esitelmät, en suodattanut tai taustoittanut tai muutenkaan toimittanut.

  Jos joku haluaisi maksaa tuollaisesta, niin mieluusti ottaisin roponsa pois. Olisinko silloin ammattilainen?

  </provo>

 2. Sitä mä just mietin, että milloin tässä nyt sitten oltaisiin ammattilaisia. Muutama vuosi sitten Haakana & co. kirjoitti blogia, eikä niitä kai oikein voinut amatööreinä pitää. Tekikö jo media siitä kansalaisjournalismia tai whatever.

  Pointtisi siitä että huviksi puuhastelleet tuottivat enemmän tavaraa kuin maksulliset nai… toimittajat tietty pysyy.

 3. Pakko komppailla Ollia. Ei tainnut hirveästi tuossa apinajoukossa olla ihmisiä, jotka eivät olisi töissä alalla (tai opiskelisi sitä).

  Eipä silti, vertaisviestinnän läpinäkyvyyden kautta saatu raakainfo on kyllä huomionarvoinen asia.

 4. Tarkoitukseni ei siis ole mitenkään kritisoida niitä jotka tekivät hyvää työtä vapaaehtoisesti. Ajattelin vain otsikoida juttuni Keenisti.

  Pointtina piti olla se, että “amatöörien internetiin tuottama loputon älämölö” (A. Keen, Marmain mukaan) pohjoismaiden suurimmasta tiedonvälitystä käsittelevästä tapahtumasta on monipuolisempaa ja helpommin löydettävää kuin ns. Virallinen Tieto.

  Kyseessähän ei tietenkään ole oikeasti aina amatöörit vaan älämölöä tuottaa myös ammattilaiset.

Comments are closed.