Lurad av sin egen okunnighet att tro sig blivit lurad av reklam

Satt just en god tid och skrev en sur text över hur jag blivit grundlurad av reklam. Att jag slösat en ansenlig summa pengar på en teve som inte har de egenskaper som reklamen lovat. Sökte fram på nätet trevliga gamla svordomar och komponerade ihop en sarkastiskt text om lurendrejeri och om att bli pissad i ögat. Jag kände mig fylld av helig vrede, jag skrev för rättvisans skull.

Men det visade sig att jag hade fel, och att jag inte alls blivit pissad ögat eller lurad. Av en slump snubblade jag över precis allt det jag trodde inte fanns i televisionen. Reklamen jag skällde ut som lögn, var sanning. Det vara bara jag som inte kunde (fast på riktigt skyller jag på televisionens krångliga menysystem).

Hela den härliga bitterheten, min ljuvt magsura text blev oväsentlig. Det var som om texten varit en ballong jag höll på och blåsa upp men som slank ur fingrarna och med ett långt pruttande ljud flög irrationellt runt i rummet en kort sekund tills den föll ner på golvet tom, platt, intetsägande och skrattretande löjlig.

Ett sådant onödigt slöseri av svordomar (fast på riktigt är jag mycket nöjd).

Published

2 comments

  1. Jaha, ett teaser-inlägg för att locka fram kommentarer. Vad var det alltså fråga om för egenskaper?

  2. Egentligen bara en: DVB-C. Det tog liksom tid att hitta inställnignarna, eftersom dom låg bakom en helt annan knapp i en annan meny än DVB-T (som finns den ‘vanliga’ menyn som är lätt att hitta).

Comments are closed.