Hetki ajassa ja paikassa

Maitokaupan kassajonossa. Edelläni pari teiniä. Toinen huomaa lehtihyllyssä kannen jossa Harrison Ford poseeraa Indiana Jonesina ja naurahtaa juuri niin äänenmurroksen täyteistä pilkkanaurua kuin vain mihin teini kykenee. Hahahaaa! Kato miten vanha, ilkkuu teini kaverilleen kovaan ääneen osoitellessaan lehden kantta sormella ja jatkaa, kuka tommosta menis kattomaan?

Minä en vaan menisi vaan menen ihan varmasti, sanon itsevarmana, rinta rottingilla… hiljaa mielessäni pääni sisällä – ilmeenkään värähtämättä.

Katson teinin osoittamaa kantta kun jono on nytkähtänyt yhden ostoskorillisen verran eteenpäin. Siinä se Ford poseeraa ruoska ojossa ja näyttää siltä että olisi syntynyt 1942, kuten onkin.

Jep. Tuo on kyllä nähtävä, ajattelen kun jono taas liikkuu.

Teinit kinastelevat jotain kolikoistaan mutta saavat kuitenkin maksettua pienet ostoksensa. Minulla leipää, särvintä ja varmaan jotain muutakin. Tavallista arkipäiväistä.

Maapallo kiertää radallaan.

Published

8 comments

 1. Itsekin ajattelin varmasti katsoa tuon, kunhan se DVD:lle tai muulle optiselle levylle tulee. Elokuvateatteriin ei näin vanhalla iällä enää viitsi.

 2. Nuuh. Täällähän haisee selvästi vanha pieru. Liityn joukkoon päräyttämällä että kyllä varmasti katson, ja vielä seuraavankin osan.

 3. Totta muna*sa se katsotaan. Johan sen Sean Connerykin todisti kolmosessa, ettei ikä mitään. Tehdään pyhiinvaellus!

 4. Minä en ole katsonut DVD:ltä kuin yhden elokuvan, kaverin luona joskus… No vuosia sitten.

  DVD vekottimen sain pojalta lahjaksi, mutta en ole vielä asentanut sitä, mutta kenties, joskus, jos keksin jonkin syyn.

  Leffassa käynti on juttu, kokonaiselämys.

  Elokuvissa käyn vähintään kerran kuussa, viimeksi tiistaina katsomaan Taivaan Reunalla.
  Poikani kävi eräänä vuonna 300 kertaa elokuvissa, mutta asiaa kai auttoi jonkin verran se, että oli samassa talossa töissä missä leffateatterikin.

  Ja uuden Indiana Jonesin käyn ilman muuta katsomassa.

 5. Jos minkä Hollywood osaa niin seikkailun, ja odotan innolla tätä uusinta I. Jonesia. Jos Fordin rooli on kirjoitettu kunnolla, on aivan se ja sama minkä ikäinen hän todellisuudessa on.

  Silti en malta olla mutisematta. Ford saa seikkailla valkokankaalla niin kauan kuin ikinä haluaa, mutta keski-ikää lähestyvät naisnäyttelijät siirretään Ö-mappiin. Missä ovat tämän päivän Gena Rowlandsit ja Kathleen Turnerit, esimerkiksi?

 6. Kyllä. Se on nähtävä.

  Tekeeköhän iki-ihana Angelina Jolie Tomb Raideria vielä 60+ ikäisenä? I think not.

  Rispektiä kovanaamaisille fossiileille. (Ford, Eastwood, Connery)

 7. > Missä ovat tämän päivän Gena Rowlandsit ja Kathleen Turnerit, esimerkiksi?

  Alkoholirappiolla.

Comments are closed.