Seurantaa

Juteltiin blogikommentoinnista. Totesin, että keskustelu tuntuu usein siirtyvän Jaikuun. Olimme ymmärtääkseni samaa mieltä siitä, että blogikeskustelujen seuranta on yhä lastenkengissä.

Juttuja voi seurata, mutta kommentointa ei yhtä helposti. Siis relevantteja keskusteluja, sellaisia joihin on itse osallistunut. Ne jää usein unholaan. Ja vaikka joskus muistaisikin käydä katsomassa onko keskustelu jatkunut, ei se hitautensa vuoksi jaksa oikein aina kiinnostaa.

Laitoin asentaen tähän blogiin mahdollisuuden saada muistutuksen meileitse jos joku kommentoi sellaista keskustelua johon olet osallistunut. Rasti ruutuun ja sen pitäisi toimia. Jos ei toimi, ilmoitelkaa.

Published

23 comments

 1. Mä olen co.mmentsia joskus tuijotellut, mutta en innostunut siitä. Suurin syy on se, että niin mun kuin niiden jotka haluaa seurata keskusteluja pitäisi jälleen kerran rekisteröityä johonkin palveluun.

 2. Voisi tietysti yhdistää juttusyötteeseen kommentitkin. Onkohan siihen joku valmis härpäke?

  Onko kokemuksia WordPressin kommenttisyötteen (esim. täällä http://skrubu.net/comments/feed/) tavasta ilmoittaa uusista kommenteista miten sattuu, silloin tällöin, ryppäänä?

 3. Feedburner osaa yhdistää juttufiidiin kommenttien määrän, mutta vain tietyiltä blogialustoilta, joista yksi on tällainen self hosted WordPress kuten skrubu.net ja se onkin käytössä käytössä.

  Muusta en tiedä, enkä ole asiaa tutkinut.

  WordPressin kommenttisyötteiden rypästelyä olen vähän ihmetellyt, mutta en ole siihenkään jaksanut pahemmin syventyä.

 4. Yksi ääni lisää co.mmentsille. Kun pääsin rekisteröitymiskynnyksen yli, olen kyllä tykännyt. Aina kun kommentoin, klikkaan bookmarklettia joka tilaa ko. postauksen kommentit co.mmentsiin. Olen tilannut alertit meiliin ja heittänyt co.mments -fiidin myös Jaikuun. Toimii, täytyy sanoa. Eikä tartte sen alkurekkaroinnin jälkeen miettiä kirjatumisia tms.

 5. Bitten ja Leevi,
  miten ihmeessä teillä voi olla noin myönteisiä kokemuksia co.commentista? Minä halusin uskoa siihen. Toista vuotta käytin ja hetkittäin kaikki toimi kuin unelma. Ei edes tarvinnut bookmarklettia klikata, vaan kommentit kirjautuivat ihan automaattisesti co.commenttiin. Mutta sitten alkoivat ongelmat. En pystynyt kommentoimaan lainkaan, kun co.comment jäi rantapallottamaan yrittäessäni lähettää kommentin. Kun omalla sivullani kommentointi kävi mahdottomaksi (siis muille), viskasin co.commentin veks.

  Mystisesti se taas jokin Firefox-päivityksen jälkeen heräsi omia aikojaan henkiin ja piti erikseen käydä laittamassa kiinni. Toimimattomuuden lisäksi minua iljettää siellä pyörivät maailman ärsyttävimmät mainokset (“Mitä, aiotko tosiaan jättää välin mahdollisuuden päästä asumaan ja tekemään töitä USA:ssa?”), jotka välkkyvät ja kieppuvat jopa keskellä kommenttipalstaa (sit niissä on hämäävästi rukseja tai cancel-nappuloita, joita yrittää klikata, että saisi ikkunat kiinni, mutta nepä heittävätkin sinne olemisoikeussivuille, Yäk!

  Ei minua varten, vaikka haluaisinkin säilyttää keskitetysti jossain kaikki ne keskustelut, joihin olen osallistunut!

 6. Koska meikun blogiin ei kuitenkaan ilmesty noita kommentteja niin lähettäisitkö minulle jaiku-inviitin? :)

 7. Hienoa pni. Toivottavasti moni muu ottaa tästä mallia niin saadaan blogikeskustelut aktiivisemmiksi ja jatkamaan elämäänsä pidempään.

 8. Sun äitis: Minulla ei tuommoisia kokemuksia co.mmentsista ole, vaikkei se ihan puhtailla papereilla pääsekään läpi.

  Toinen vaihtoehto on coComment, jota olen myös kokeillut. Se kuitenkin vaati liikaa klikkailuja yms., jos halusi seurata jotain keskustelua. On se silti kokeilemisen arvoinen.

 9. Pitää kai tuota co.mmentsia kokeilla, ajattelin. Huomasin, että olen sinne jo joskus reksiteröitynytkin. Miksiköhän en ole sitä käyttänyt? Ehkä en ole sitten saanut rutiineihini sitä, että kommentoinnin lisäksi klikkaisin vielä bookmartlettia.

  Jos co.mmentsin voisi blogissa integroida submit-nappiin niin, että se on automaagisesti päivittää keskustelun kommentoijan co.mmentseihin, niin sitten siinä olisi potentiaalia.

 10. Itse en ole koskaan kommenttiseurantahässäköitä tsekannut, mutta tuntuisi hullulta ottaa yksi uusi systeemi käyttöön vain sen takia, että seuraisin blogeja joihin kirjoitan (+ miten saisimme suuren joukon käyttämään tämän kaltaista palvelua?). Meili on auki koko päivän, joten se on varsin näppärä informaatiokanava. Ja se, että meilejä tulee lisää ei tässä tapauksessa häiritse, koska olen itse tehnyt valinnan vastaanottaa niitä ja kaiken kukkuraksi olen itse merkannut keskusteluketjun minulle relevantiksi.

 11. Kiitti Bitten ja Leevi!
  Vasta toiseen kertaan lukemalla huomasin lukihäröni! Ettehän te siitä paskasta coCommentista puhuneetkaan! Sanoo hän ja lähtee heti testaamaan co.mmentsia!

 12. Eka co.mments testi: kirjoitin kommentin klikkasin selaimeen raahaamaani bookmarklettia ja… ei mitään. Mitään ei tapahtunut. Mitään ei ilmestynyt seurantaan saitille. Huono alku.

 13. Omalla ekalla testilläni onnistuin saamaan kommentoidun blogin näkymään co.mmetsiin, mutta ei se kyllä päivity, vaikka todellisuudessa uusia kommentteja on tullut omani jälkeen. Hmmm, enks mä vaan osaa?

 14. Yllättävä käänne. Eka testi on kuin onkin seurannassa! Mutta mullakaan ei näy kommentteja omani jälkeen.

 15. Haa, mulla tämä co.mmentsiin seurantaan laitettu kommenttiketju toimii utmärkt! Tilasin päivitykset vielä Google Readeriini ja sinnekin napsahtelee tiedot uusista kommenteista ihan laillens. Jatkan kokeiluja.

 16. Jep, Sun äitis, tieto tähän ketjuun lisätystä kommentistasi tuli meiliini vartin viipeellä co.mmentsista. Meitsin mittakaavassa latenssi on hyväksyttävissä, vaikka rehellisyyden nimissä on kyllä sanottava ettei ko. palvelu aina ihan näin ripeä olekaan. Mutta harvoinpa blogikommenttikeskustelukaan nyt ihan minuuttipeliä lienee.

Comments are closed.