Onko se ismi?

Ajauduin eilen taas jankuttamaan asiasta. Se ei jätä mieltäni rauhaan. Ja sillä aikaa kun Jaiku piti minut itsensä ulottumattomissa (tai joku muu piti minut Jaikun ulottomattomissa), kävin muualla.

Wikipedian lista ismeistä sisältää monia ismejä. On despotismi, rasisimi, terrorismi, seksismi, hedomismi, egoismi, eskapismi, fatalismi, kommunismi, ateismi, katpitalismi, absurdismi, avantgardismi, impressionismi, alkoholismi, nihilismi, nepotismi, opportunismi, konservatismi, altruismi, heroismi, pasifismi, behaviorismi, individualismi, liberalismi, mystismi, naivismi…

Mutta yksi on joukosta poissa: journalismi. Ruotsinkielisessä versiossa journalismi on mainittu, mutta siitä ei ole olemassa artikkelia (suomeksi on).

Koska viimeksi en saanut vastauksia kysmykseeni, kysyn nyt: mitä journalismi ei ole? Jos vaikka negaation kautta löytyisi jotain tarttumapintaa. Anybody?

Published

2 comments

  1. 1) Journalismilla on jokin langantapainen yhteys tosiksi koettuihin tapahtumiin. Eli journalismi ei ole pelkkää fiktiota.

    2) Journalismi kertoo ajankohtaiseksi koetuista asioista, kantasanana “a jour”. Eli journalismi ei ole historiankirjoitusta.

Comments are closed.