Tabuindeksi ja sen kaa hölmöily

Tää on teille jotka koodailette internetskuun kaikenlaisii käyttöliittymii ja semmosii, kuunnelkaas vähä hei.

Mua on ruvennu täs viimeaikoina ottaa päähän se miten tabindexii käytetään nii vääri ja idioottimaisesti hirveen mones paikas. Ja tota tommost tulee vastaan ihan kaikenlaisis paikois. Ei välii onks se se sitte joku kauppa, lehti tai vaikka blogi.

Tuskin se ny teitä koodareit haittaa, ku ette ite varmaankaa tabbaile itteenne läpi niitä lomakkeita joita te skodaatte. Mut oikeesti on iha tajuttoman karseeta ku fokus yllättäen kesken lomakkeen täytön siirtyyki jonnekki iha muualle ku mikä olis odotettavaa, niiku hakuun tai johonki muuhu kohtaan, eikä seuraavaan lomake-elementtiin. En tiiä, mut mitä oon koodi kattonu nii aika moni noist johtuu siitä, et joku o laittanu saman tabindex-numeron kahelle tai useemmalle lomake-elementille. Se on jopa johtanu siihe, et joku firma on jääny ilman mun rahaa kun on ottanu nii päähän semmonen ku rahasta eroon pääsemist on tehty turhan vaikeeta.

Miettikääs sitä, et jos lomake ei oo monipalstane, vaa kaikki elementit on vaikka alallekain, niin ei oo oikestaan mitään järkee käyttää tabindexii. Kattokaas kun tabindexillä tavallaan niiku muutetaan sitä järjestystä mikä on selaimen mielestä se mikä pitäis olla, joka siis on se järjestys missä lomake-elementit on koodis. Tavallaan aika jänskää, eiks vaa? Ja jos tabindexii käyttä vääri, nii siinä menee nii selain ku ihminen sekasi.

Oikestaan mä ny vaan haluun sanoo, että vaan pellet ja luuserit jättää testaamatta asioita enne julkasuu tai heti julkasun jälkee. Testatkaa lomakkeetki. Ja kanssa se miten niis pääsee liikkuu tabilla. Sillee tulee parempaa ja uskottavampaa jälkee, ja annatte myös ittestänne paljon ammattimaisemman ja luotettavamman kuvan.

Ei mulla tässä nyt muuta tällä kertaa. Kiitti.

Published

1 comment

Comments are closed.