Tehosekoitus

Alkukesästä ajattelin, että tehosekoitin saattaisi olla kiva laite kotona (miksi? en tiedä, tuntui siltä, ei mitään kummempaa syytä). Voisi kokeilla tehdä erilaisia smoothieita, kokeilla ruokaohjeita joissa tarvitaan kyseistä laitetta ja sen sellaista. Sitten unohdin koko asian. Se kun ei ollut mitenkään erityisen korkealla prioriteettilistallani (vaikka ei minulla oikeasti ole mitään listaa).

Tänä viikonloppuna ajatus tehosekoittimesta nousi mieleeni taas. Päätin käydä keskustassa katselemassa millaista laitetta on tarjolla ja mihin hintaan. Aloitin Sokokselta sillä hyppäsin ratikasta sen kohdalla. Sieltä siirryin Stockmannille.

Olin siis vain potkimassa renkaita, niin sanoakseni, joten tyydyin katselemaan ja otin pari kännykkäkuvaa jotta muistaisin hinnat ja mallit paremmin. OBH Nordica ei innostanut. Kenwood sen sijaan kyllä, sillä olen yhä sitä mieltä, että punainen paholainen on loistava leivänpaahdin.

Stockmannilla oli parempi valikoima kuin Sokoksella. Ja hintaerojakin oli. Siinä missä Kenwoodin design-palkittu BL 745 maksoi Sokoksella 149 €, oli sen hinta vain 99 € Stockmannilla. Perin messevä hintaero mielestäni. Mutta koska en siis ollut ostamassa, vaan tutkimassa, päätin tarkistaa myöhemmin mitä kyseinen laite kustantaa netin kautta hankittuna.

Sitten Philipsin HR 2094 yllätti. Siinä on siivilä! Pieni mutta oleellinen ero kaikkiin muihin laitteisiin. Tarpeeni hakea lisää tietoa verkosta (kaupat kertovat oikeasti aika vähän tuotteistaan) kasvoi suuremmaksi.

Kun palasin kotiin ja koneen ääreen, surffasin Kenwoodia ja Philipsiä. Katsoin mm. Amazonin parista maasta. Vaikutti siltä, että Philips keräsi enemmän positiivista kommenttia kuin Kenwood. Hinnat olivat verkossa halvempia kuin keskustan kaupoissa, mikä ei ole yllätys, mutta olen valmis maksamaan hiukan enemmän siitä, että voin patsastella paikan päälle valittamaan jos laitteessa on häikkää takuuaikana.

Nyt siis mietin, josko Philips olisi se joka kannattaisi hankkia.

Onko teillä mitään ehdotuksia (Blendtec ei liene vaihtoehto tässä maassa)?

Published

9 comments

 1. Jos ei kahvan toisessa päässä ole yltejään ruokia laitteleva chef, niin olisiko sauvasekoitin minkäänlainen smoothie-vaihtoehto, vaikka onkin tehosekoitinta vaatimattomampi?

  (Uh, tää on niitä juttuja joita on tosi pelottavaa ehdottaa miehille – että jos ei lähtis varustelutason yläpäästä.. :-D)

 2. Eiku kattokaas mulla on jo sauva, mutta siitä niiku puuttuu teho sekoituksesta.

 3. Minulla on perunamuusitarkoituksessa ja sämpylätaikinan vaivaamisen vuoksi käytössäni anopin 60-luvulla ostama Kenwood-yleiskone. Siinä oli aikoinaan mukana myös tehosekoitinosa ja lihamylly. Lihamyllyä en koskaan edes kokeillut (tyhmä minä!), vaan se eksyi jossain muutossa jonnekin. Mutta tehosekoittimella mössäsin seikkoja Spögöttimien vauva-aikaan. Kunnes siitä sitten meni joku osa rikki ja heivasin koko härvelin. (Anteeksi pitkä johdanto!)

  Vaikkei erillisen tehosekoittimen käyttäminen olisi aivan yhtä massiivinen operaatio kuin tuon yleiskoneeseen liitettävän härvelin käyttäminen, olisi se silti selkeästi työläämpää kuin sauvasekoittelu. Kivan ulkonäön ja hintavertailujen lisäksi tutkisin sinuna erittäin tarkkaan, miten vempaimen putsaaminen sujuu: soveltuuko konepesuun, jos tiskataan käsineen, saavuttaako kaikki nurkat helposti tavallisella tiskiharjalla vai tarvitaanko erikoisharjoja yms. Säilytystilan tarve kantsii myös miettiä. Jos konetta käyttää alkuinnostuksen jälkeen kerran pari kuussa, ei sitä kenties halua sijoittaa pöytätasolle tilaa viemään. Jos sitä aikoo säilyttää kaapissa, kannattaa tarkastaa, että hyllyväli on riittävän korkea, että sekoitin mahtuu kaappiin (siis tämähän ei ole mikään itsestäänselvyys! Minulla ainakin on ongelmaksi asti sellaista säilyteltävää tavaraa, jota ei saa vakiohyllyvälillä mahtumaan keittiön kaappeihin!)

  Anteeksi tosikkomainen ilonpilailu! Minä olen niin mukavuudenhaluinen, että hoidan satunnaiset soseutustarpeet mieluiten sauvasekoittimella. Laadukkaamman lopputuloksen kenties saisi tehosekoittimella, mutta laiskana en viitsi enää kokeilla.

 4. Sun äitis: Loistavia käytännönkysymyksiä, ei mitään ilonpilailua. Tiskaan käsin. Erikoisharjalle ei näyttäisi olevan tarvetta. Säilytystilaa on, kuivauskaappi on hankalampi.

  Ja kyllä minä olen ajatellut tuota muuhunkin käyttää kuin vain smoothien tekemiseen, mutta siitä oli helpoin aloittaa… ja hyvää oli :)

 5. Kun julkaisin tekstin (la-su yöllä) en ollut vielä hankkinut laitetta. Tein päätökseni sunnuntai-iltapäivänä.

Comments are closed.