Yhdet vielä

Vai että vielä yksi vaalikone? No, kun muutkin on testattu, niin miksi ei sitten lärvikirjankin.

[testaa…]

Hyvää tuossa on omien kysymysten lisääminen, oikein kiva idea. Applikaatio myös muistaa vastaukset, joka on vallan mainiota. Muuta mainittavan hyvää tai muuten erikoista muihin verrattuna ei mielestäni tuossa juurikaan ole, mutta homma toimii ja niinhän se pitäisi ollakin.

Vaan ei hyvää ilman huonoa. Mainittavasti huonoa on se miten Facebookin applikaatiot aina tahtovat päästä henkilökohtaisiin tietoihin kiinni, se kun tuntuu hiukan epäilyttävältä. Hämmentävää on joidenkin ehdokkaiden piilossa olevat profiilit: se ei tunnu avoimelta. Ja kun tuloksiin sitten ilmestyy 107-vuotias ehdokas, on tätä kyseistä vaalikonetta vähän vaikea ottaa tosissaan (juu, tiedän: se tuskin on vaalikoneen vika).

Luulen, että Facebookin vaalikoneen ongelma on Facebook. Vaikka koneessa ei sinänsä ole mitään vikaa (sehän toimii ja siinä on jokunen mukava ominaisuus vaikka ei olekaan mitenkään erikoinen) tekee ympäristö siitä vähemmän uskottavan kuin joukkotiedotusvälineiden vastaavista. Tai ainakin minusta tuntuu niin…

… hetkinen.

Hyvät lukijat. Juuri saamamme hakutuloksen mukaan Facebookissa on myös toinen vaalikone: Sosiaalinen vaalikone.

Raportti paikan päältä kertoo, että tähän toiseenkin voi lisätä omia kysymyksiä, siihen vastaaminen vaikuttaa aika monimutkaiselta ja siinä olevien asetuksien mukaan se myös osaa muistuttaa sähköpostitse olemassaolostaan, mutta se ei tunnu olevan kuitenkaan ihan tulevien vaalien ajassa: “Seuraava sähköposti lähetetään aikaisintaan 01.01.1970, klo 02:00”.

Lisäraporttia Sosiaalisesta vaalikoneesta tuskin tulee, mutta lisätietoa löytyy esimerkiksi täältä.

Published

1 comment

  1. Ai siellä oli toinenkin vaalikone? Minä olin tähän mennessä löytänyt vain tuon Sosiaalisen vaalikoneen. Mutta tuli nyt testattua sitten tuo toinenkin.

Comments are closed.