Jos lopettais?

Olen tässä ajatellut lopetta blogini. Jos vaikka laittais lapun luukulle ja siirtäis kaiken toisalle. On ruvennut tuntumaan jotenkin turhalta heitellä kuvia niin kuvablogiin kun Flickriin. Jos vaikka keskittyisi vain yhteen. Ja silloin siis Flickriin. Olisi vähemmän ylläpidettävää. Tänne omaan osoitteeseen keräisin vain erinäisiä kuvakokonaisuuksia.

Aikaisemmin tuntui järkevältä erotella kuvat kahteen paikkaan. Yritin pitää Flickrin fokuksen hyvin tietynlaisissa kuvissa ja kun tarvitsin paikan muunlaisille kuville kokeilin ensin yhtä vaihtoehtoa mutta päädyin sitten pitämään kuvablogia.

Niin sitä kuitenkin muuttuu. Hölläsin rajaustani Flickr-kuville ja huomasin vähitellen miten en oikein itsekään ymmärtänyt miksi yksi kuva kuuluisi yhteen paikkaan ja toinen toiseen. Päädyin huomaamattani keksimään syitä: Jos tämän laittiaisi tänne, voisi tuo mennä sitten toiseen, tai päinvastoin.

Ja sitten on tietenkin se, että Flickriin sopii dumpata monia kuvia kerrallaan eikä se häiritse katsomista tai seuraamista, mutta kuvablogiin mielestäni ei, sillä kuvabogin (sellainen joka itselläni on) esitystapa on enemmänkin “kuva kerrallaan” -tyyppistä.

Eli jos lopettais. Kuvablogin. Aluksi päivittämisen, sitten joskus ehkä siirtäisi kuvat Flickriin. En ole ihan vielä kuitenkaan tehnyt päätöstä. Pitää nukkua jokunen yö asian päälle.

Published

12 comments

 1. Minä taas olen ajatellut toisinpäin. Aluksi Flickr oli paikka kuville, sitten siitä tuli paikka blogin kuville (serveri ei kestänyt muuten) ja nyt se on paikka… ööhh, sillisalaatille.

  Pitäisi keksiä paikka niille kivoille kuville, joita tulee töiden ohessa. Flickrissä ei tapahdu juuri mitään ja yhteisöllisyys ei ainakaan omalla kohdalla toteudu oikein mitenkään, vaikka itse asiassa katson kaikkien flickr-kavereiden kaikki kuvat läpi (RSS). Moni tuskin tekee samaa?

  En minäkään tiedä. Pitäisi kai keksiä jotain uutta…

 2. Itse olen haaveillut Flickerin käyttämistä mobiilikuvablogina, mutta siinä on yksi pieni puute. Esim Shozu tai Nokialaisen oma online-uploader osaavat vain tagittaa kuvat, mutta eivät osaa laittaa niitä tiettyyn settiin. Jos saisi kuvat menemään puhelimesta suoraan settiin, voisi helposti rakentaa pari kilkettä, jotka hakevat kuvia sivuille. Mutta jotenkin pelkän tagituksen perusteella tuosta tulee hieman sillisalaattia.

 3. Yhteisöllisyys Flickrissä on aika tit for tat -henkistä. Jos kommentoi aktiivisesti muita, saa itsekin kommentteja. Suhde säilyy kohtuullisena kuitenkin vain, jos lopettaa sellaisten kavereiden kommentoimisen, jotka eivät jaksa nähdä vaivaa ja tsekata kommentoijien kuvia. Duuniahan moisen verkoston väsääminen vaatii.

  Itse en ole jaksanut kahta blogia pitää, ja annan Flickrinkin mennä sillisalaatiksi. Omiin silmiin sillisalaattimeininkiä pahentaa vielä se, että tuuppaan kavereille jakoon menevät bilekuvat sun muut privaatteina Flickriin (guest passien jakaminen setteihin on oikeasti mahtisovellus), joten sitä kamaa on siellä paljon enemmän kuin mitä muut näkevät.

  Kuvablogi tulisi varmaan kyseeseen siinä vaiheessa, jos haluaisi kasata portfoliota ja pitäisi siksi päästä sillisalaattifiiliksestä eroon. Silloinkaan se ei olisi oikeasti päivittyvä blogi vaan lähinnä julkaisualusta. (Ellei sitten tekisi jotain härpäkettä, joka noukkisi portfolio-tägätyt kuvat blogiin. Hmmm….)

 4. Oopa & Teppo: Flickrissä sillisalaattiin voi kuitenkin saada jonkinlaisen järjestyksen tarjotuilla työkaluilla kun taas omassa blogissa homma on rajoittunut lähinnä tageihin. Ja Flickristä saa kuvat muuallekin näkyviin, which is nice.

  Antti: Flickriin on olemassa kolmannen osapuolen Set Manager (joka tätä kirjoittaessa tuntuu hitaammalta kuin koskaan) jolla voi generoida settejä eri filtteröintikeinoin (esim. tagien mukaan) ja järjestellä kuvat setissä eri tavoin (esm. Flickr-kiinnostavuus tai satunnaisesti. Se tarjoaa myös “automatically update every day” -mahdollisuuden. Ei ehkä maailman paras systeemi, mutta monipuolisempi kuin mitä Flickr itse tarjoaa.

 5. oopa:

  Flickrin kautta mulla on eniten web2.0-sovelluksista tullut verkkotuttuja. Yksi juuri viikolla hihkaisi, että hän on tulossa Suomeen käymään, että haluaisinko vihdoin tavata, kun olisi tilaisuus. Ei se sosiaalisuus tule sun luo ja löydä sua vain sillä, että sulla on tunnus ja kuvia. Se pitää itse rakennella, kuten Teppo selitti. En se ihan yks yhteen ole vaihtoa “kommentti sulle, kommentti mulle, kommentti sul–“, mutta kommentoimalla ilmaisee nähneensä toisen käyttäjän kuvan ja arvostaneensa jotain siinä tai huvittuneensa ainakin.

  pni:

  Kuinka usein kuviasi kommentoidaan Flickrissä vs. kuvablogissa?

 6. Suviko: En ole laskenut, mutta kyllä kuvat Flickrissä ovat kommentoidumpia kuin blogissa (lasken favoriitit kommenteiksi).

 7. Blogin säätäminen on kyllä isompi vaiva kuin flickrin, mutta siinä alkaa helposti nyppiä juuri se, ettei voi säätää mitään… :)
  Verkostonsa luomisessa/laajentamisessa on kyllä molemmilla tavoilla oma iso vaivansa riippuen tietysti siitä, miten ja miksi on touhuamassa.

  Blogosfääri kyllä menettäis paljon – oot nääs
  julkkis? Eli sijoituksella 22 Twinglyn Top-100 listalla.. ;)

 8. Joutilas: Ach mutta, tuolla Twinglyssä on tämä tekstipuoli, ei kuvat :)

  Antti: Varsågod bara.

Comments are closed.