Kiellettyjä esineitä ja nesteitä

Tapahtui joulukuussa. Etsiessäni reppuni pikkutaskusta kynää, käteeni osui pieni metallinen esine: kynsileikkuri. Siinä minä sitten olin, lentokoneessa, jossain Thaimaan ja Intian välissä, kädessäni matkustamossa kielletty kapistus, joka nyt matkasi jo takaisin kohti lähtöpistettä. En edes muistanut repussani olevan näinkin vaarallisia varustetta. Kyseinen turvallisuuden vaarantaja oli siis läpäissyt turvatarkastuksen niin kotimaassa kuin siinä kaukaisessa kuningaskunnassa jonka lentokenttä oli vielä kolme viikkoa aikaisemmin ollut suljettuna mielenosoituksista johtuen.

Muistuipa vaan mieleen.

Tarkoitus on se, että keskitytään sellaisiin tavaroihin, jotka ovat oikeasti vaarallisia.

Keskisuomalainen: Nesteitä voi pian ottaa lentokonematkustamoon

(Lihavointi omani)

Published

7 comments

  1. Multa on ainakin viety pinsetit niin monta kertaa, etta taloudelliset tappiot alkaa olla kohta merkittavia. Aina ne silti vaan unohtuu laukun pohjalle. Kerran myos lensin Britteihin juuri silloin kuin siella oli huipputarkat saannokset, ja konetta vaihtaessa Lontoossa multa vietiin laukun pohjalle unohtunut melko kallis huulipuna, sekin otti paahan melkoisesti. Sen jalkeen en olekaan sijoittanut niin kalliiseen kosmetiikkaan. Kerran sain myos kaivaa laukkuani ikuisuuden, kun turvatarkastajien mielesta siella oli joku epailyttavan mallinen esine. En millaan keksinyt mika se voisi olla, joten sain lopulta tyhjentaa koko laukun sisallon. ‘Epailyttava’ esine oli lopulta pitkulaisen mallinen metallinen riipus.

    Jotenkin musta tuntuu, etta jos haluaisin koneessa saada hengen pois kanssamatkustajalta, se onnistuisi helpommin kasin, kengannauhoilla tai vaikka piikkareiden koroilla kuin pinseteilla tai huulipunalla.

  2. Vaimoni pikku sisar, matkusti New Yorkista Kööpenhaminaan käsilaukussaan kiinalainen kokkiveitsi.
    Köpiksen turvatarkastuksessa ottivat pois, naureskellen jenkkien tarkastukselle.

  3. Minulla oli vahingossa jäänyt repuntaskuun 15 cm pitkät terävät sakset. Kulkivat ongelmitta Hollantiin ja takas.

  4. Olen jo useamman kerran onnistunut hajamielisyyksissäni salakuljettamaan koneeseen vaarallisen esineen nimeltä huulirasva (=neste, hui kamalaa). Enemmän kuitenkin kiinnostaisi tietää miksi saan joka ikinen kerta sen turvaportin piippaamaan ja joudun turvamiehen käpälöitäväksi – etenkin viimeksi, kun olin ennakkoon mielestäni eliminoinut normaalit epäillyt eli rintaliivien hakaset ja kenkien soljet. Ehkä olen silkkaa rautaa koko nainen.

Comments are closed.