Toinen exodus

Joulukuun puolessa välissä Arctic Startupissa, ehkä hiukan ennenaikaisesti, kirjoiteltiin miten suomalaiset viimeinkin siirtyvät heikossa hapessa olevasta Jaikusta Twitteriin. Mass exodus, oli käytetty termi (sittemmin mass yliviivattiin). Minä, monen muun lailla, kävin siellä rekisteröitymässä, vain huomatakseni etten tykkää Twitteristä.

Vaan eipä Jaiku joulukuussa tyhjentynyt. Siellä on yhä vaan elämää, ongelmista huolimatta, mutta paineita tuntuisi olevan siirtymiselle varmemmin pystyssä pysyvälle alustalle.

Tänään on toinen exodus käynnissä. Kohteena tällä kertaa Kuivalaisen jaikuviestin kommenteissa mainittu Brighkite. Alle vuorokauden testailulla perin hektisen työpäivän ohessa en uskalla vielä palvelusta paljon sanoa, mutta kyllä se vaikutta selvästi Twitterä kivemmalta vaikka ei Jaiku olekaan (tietenkään, kyseessähän on eri palvelu). Mukavuutta lisää se, että onnistuin saamaan nickikseni pni, joka ei Jaikussa ollut vapaana kun sinne joskus löysin.

Published

4 comments

 1. Tää jännä juttu tämä Jaiku vs. Twitter. En kyllä tajua miksi niitä halutaan verrata, mutta kai se on vähän sama juttu kun MySpace vs. Facebook. Oikeasti ihan erilaisia palveluita, loppujen lopuksi.

  Itse olen sitten tässä vertailussa Twitter-porukkaa. Käytin Twitteriä ennen Jaikua enkä ole oikein päässyt Jaikun kanssa sinuiksi. Liikaa kilkettä ja kikkaretta.

  Makukysymyksiä, makukysymyksiä…

  Piti päästä sanomaan. :)

 2. Voin olla jo pahasti kohderyhmästä ulkona, mutta koko mikrobloggaamisen idea edelleen vähän mietityttää. Jos olisi aikakone niin voisi käydä vuoden 2019 huitteilla tarkistamassa josko siellä vielä muistetaan Twitteriä. :) Facebookin tulevaisuus epäilyttää myös, se ei taida nykymuodossaan olla ihan parasta mihin ihmiskunta tulee pystymään virtuaaliyhteisöjen alueella. Brändeinä molemmat toki ovat vahvoja ja voivat säilyä vaikka kuinka pitkään.

 3. Mervi: Ehkä niitä verrataan juuri siksi, että ovat niin erilaisia. Toisaalta, koska vertaaminen on ihmisen perusominaisuus, ehkä eri palveluita verrataan siksi?

  Peter Aulén: Ihan hyvää pohdintaa. Internet on aika tuore ilmiö ja tämän lyhyen historian aikana on jo nähty paljon muutoksia ja sivustoja jotka ovat kadonneet. Mitä seuraavan kymmenen vuoden aikana?

Comments are closed.