Ainahan sitä saa kuvitella

Mitä jos Lex Nokia -äänestyksen jälkeen olisimme kuulleet seuraavanlaista puhetta kansamme edustaijlta?

Arvoisa puhemies! Hallituksen yksipuolinen päätös heikentää yksityisyyden suojaa tyrmättiin kansalaisten, etujärjestöjen ja asiantuntijoiden voimin. Päätös oli valmisteltu heikosti ja salassa. Menettelytavoillaan hallitus on vakavasti rapauttanut luottamusta paitsi suomalaiseen poliittiseen järjestelmään mutta myös yhteiskuntamme ilmapiiriin ja jopa kansainvälisten sopimusten sitovuuteen.

Vaikka eihän se noin mennyt. Ylläoleva palanen on hiukan muokattu versio Jutta Urpilaisen puheenvuorosta Välikysymyksen VK 1/2009 vp keskustelusta (Hallituksen kannanotto eläkeiän nostosta ja eläkkeiden leikkaamisesta).

Published

4 comments

  1. Emme niin saaneet moista puhetta kuulla urkintalain käsittelyn jälkeen, vaikka aihetta olisi ollutkin. Sitä paitsi, Jutta Urpilainen oli poissa urkintalain ratkaisevasta äänestyksestä yhdessä 46 kollegansa kanssa.

  2. Kävin tarkistamassa tuon Urpilaisen poissaolon, mutta päätin jostain selittämättömästä syystä jättää asian mainitsematta jutussa.

  3. Noh, pääsinpä sitten sanomaan moisen…

    En kyllä ole tarkastanut, jos hän siihen jonkun meriselityksen olisi antanut, mutta lehtietietojen mukaan kipeänä ei näyttänyt tuolloin olleen, vaan suunnittelemassa lakkoja sun muuta.

  4. Kertoneepi vain siitä ettei tietoverkkoihin liittyvät jutut ole kovinkaan korkealla puoluepamppujen tärkeyslistalla. Toisin kuin silmissä siintävä oma ja kavereiden eläkkeelle pääsy.

Comments are closed.