Kopioiden kierrätys

Käytetyt CD:t? Paljonkohan rahaa liikkuu niiden kaupassa? En löydä mitään lukuja, mutta yhden jutun mukaan myynti on kasvamassa.

Käytetyt levyt on halvempi, vaikka hiukan työläämpi ja hitaampi, tapa ostaa vanhaa musiikkia kuin esimerkiksi iTunes Store (jos siellä olisi tarjolla mitä kuluttaja haluaa) mutta kuitenkin ihan laillista toimintaa, vaikka sitä yritettiinkin kieltää.

Kun itse rippaa, saa haluamansa laatuista tiedostoa ja kaiken lisäksi jos hyvin käy, saa omista kustannuksista vielä osan pois kun myy juuri halvalla hankitut muovituotteet divariin tai vaikka verkon kautta jollekin muulle. Ehkä levyt voisi jopa vain lahjoittaa pois, jos ei niitä halua säilyttää, kopioitahan ne vaan on. Kelpaavat kuitenkin vielä muuhunkin kuin katujen päällystämiseen.

Jos musiikkiteollisuutta kismittää se, että jengi imuttelee musiikkia pitkin verkkoa rahan vaihtamatta omistajaa, niin paljonko kismittää se, että musiikki siirtyy muovisina läpysköinä omistajalta toiselle rahaa vastaan ilman, että musiikkiteollisuus saa siitä mitään? Tulot ohjaantuvat niille jotka mahdollistavat kuluttajan mielihyvän: myyjille, verkkokaupoille, kuljetusfirmoille ja rahoituslaitoksille. Rajoittajat jäävät ilman.

Published

2 comments

  1. Pelipuolellahan tuo on todella huomattava bisnes. Kun miettii vielä, että pelit maksavat uutena 5-10 kertaa enemmän kuin uusi musalevy eli jälleenmyyntiarvokin on usein vielä 2-3 kertaa uuden musalevyn verran, niin peliteollisuuttahan ottaa pannuun aivan kympillä.

Comments are closed.