Hus rahvas, mene pois häiritsemästä meidän bisnestä!

– Yksi syy siihen, että verkkolehtien on vaikea tehdä rahaa, on se, että lukijoiden taso on alhaisempi. Ilmoittaja ei yksinkertaisesti tiedä, onko ilmoituksen lukijalla varaa ostaa tuotetta, [Morningstarin media-analyytikko Tom] Corbett sanoo.

Väite: Lukijoiden taso on nettilehtien ongelma | Kauppalehti.fi

Nettilehtien yksi ongelmista on niiden lukijat? Heikkotasoiset lukijat? Eli tuotteessa ei ole mitään vikaa vaan ongelma on kuluttajassa joka ei ymmärrä tuotetta. Onpas omalla tavallaan aika söpö väite.

Sen kai siitä saa kun yrittää houkutella paikalle mahdollisimman paljon jengiä esimerkiksi hölmöllä otsikoinnilla (tyyliin “Tässäkö ongelman ydin?” sekä koko “katso kuvat”-pelleily) tai raportoimalla kansalle mitä televisiossa tapahtuu. Isoon jengiin kun mahtuu niin paljon ei-toivottua materiaalia – rahvasta, jolla ei ole ostovoimaa.

Ehkä nettilehtien pitäisi julkaista laadukkaampia juttuja järkevimmin otsikoin, niin paikalle tulisi vain parempitasoisia lukijoita joilla on enemmän ostovoimaa, ja näin olisi yksi ongelmista korjattu?

Published

2 comments

  1. Korreloiko “lukijan taso” aina ostovoiman ja -halukkuuden kanssa? Ovatko paperilehtien lukijat poikkeuksetta aina “hyvätasoisia” ja valmiita ostamaan ilmoittajan tuotteen?

  2. Ehkä paperilehtien lukijat ovat aikasemmin olleet tasokkaampia, mutta vähitellen muuttuneet tyhmemmiksi ja köyhemmiksi ja siksi paperilehtibisnes on nyt kriisissä.

Comments are closed.