Verkkourkintaa Facebookin kautta

Huijarit yrittävät kalastella Facebook-tunnuksia lähettelemällä phishing-viestejä (suom. verkkourkinta) sähköpostitse Facebook-kavereiden nimissä.

Itselleni on tässä viimeisen vuorokauden aikana tullut kaksi huijausviestiä: Yhden sisältö on “Check linkteria.be” ja toisen “Visit atomclub.be”. Molempien osoitteiden takaa löytyy (tai löytyi vielä vähän aikaa sitten) Facebookmainen sisäänkirjaantumissivu.

Niin Safari kuin Firefox onneksi varoittavat jos käyttäjä on siirtymässä kalastajien verkkoon, mutta järkevintä lienee olla seuraamatta linkkejä oudoille sivuille.

Google Newsin kautta löytyy lisää luettavaa aiheesta.

Published

2 comments

  1. Minullekin oli tullut eilen vastaava viesti Facebookissa. En avannut koko viestiä, koska sen oli muka lähettänyt suomenkielinen koulukaverini – mutta englanniksi. Yhdistelmä tuntui niin omituiselta, että laitoin viestin suoraan roskakoriin.

    Sitten olemmekin pulassa, kun phishingiä alkaa tulla sujuvalla suomen kielellä. Väitän, että huijauksen läpimenoprosentti kasvaa huomattavasti, kun kieli vaihtuu huijattavan äidinkieleksi.

  2. Mullekin on tullut pari tuollaista viestiä, ja molemmat kavereilta, joiden kanssa ainoa yhteinen kielemme on englanti. Varsin epäilyttäviltä molemmat linkit kuitenkin vaikuttivat, koska kumpikaan tyypeistä tuskin lähettäis mulle linkkejä noin lyhyilla saataviesteillä.

    Ja uteliasuudesta menin toista linkkiä klikkaamaan ja sen perusteella voin sanoa, että myös Chrome tuntuu osaavan noista varoittaa.

Comments are closed.