Ai minä vai?

Will Michael Jackson be the first “twitter-death” in terms of where you heard it?

evanscpence @ twitter (via ecyrd)

Olen jostain syystä ruvennut harrastamaan sitä, että laitan kännykkään aamuksi useamman herätyksen. En kutsu tapaa vain oudoksi, vaan ehkä jopa hiukan tyhmäksi sillä useampi herätys voi johtaa ylipitkään torkkukuiluun kelloradion soittaessa Radio Helsinkiä unihorisontin alapuolella.

Useamman herätyksen asettaminen kännykkään on tyhmää myös toisesta syystä. Jos aamulla ei muista tarkistaa ovatko kaikki asetetut herätykset jo soineet, voi kännykkä pärähtää huutelemaan herätystä kun itse on toiletin puolella. Sellainen on häiritsevää. Siksipä olen myös ottanut tavaksi tarkistaa/poistaa kännykän herätykset aamuisin ja usein tämä tapahtuu posliinivaltaistuimella.

Siinä sitten, kun hälytykset on hoidettu alta pois, voi samalla lukaista Amppareista tuoreimmat uutiset. Mitä siinä sitten olikaan perjantaiaamuna otsikkoa tarjolla? En muista. Ei kuitenkaan sattunut silmään Jacksonista mitään. Olin jo siirtynyt jonkun joukkotiedotusvälineen sivulle lukemaan jostain ihan muusta, kun siellä tuli vastaan otsikko joka ei suoraan kertonut mistä oli kyse vaan vihjaili jonkun julkkiksen surevan Jacksonia (uutinenhan oli jo ‘vanha’ siinä vaiheessa).

Se olisi kuitenkin voinut olla twitter-hetki huomasin hieman myöhemmin aamukahvia hörppiessäni. Ensimmäinen viesti joka tuli Tweetiessä vastaan, oli uutinen Jacksonin kuolemasta. Se oli tullut vähän sen jälkeen kun sammutin yöllä koneen. Jos olisin mennyt nukkumaan hiukan myöhemmin… niin… niin? Mitä sitten?

Olisin saanut tietää uutisen aikaisemmin, monta tuntia aikaisemmin kuin nyt. Olisin varmasti jäänyt koneen ääreen Googlailemaan lisää tietoa, kuten kaikki muutkin. Mennyt paljon myöhemmin nukkumaan ja saanut lyhyemmät yöunet. Ja kaikki tämä siksi, että? Että en tiennyt uutisesta ennen joukkotiedotusvälineitä, olin hidas? Että olisin ehdottomasti tarvinnut lisää tietoa tapahtumasta ja henkilöstä joka ei oikeastaan kiinnosta? Että vähemminkin unin selviää kun ei ole aamulla mentävä töihin?

Missä olit kun kuulit Michael Jacksonin kuolemasta? Ai minä vai? Paskalla olin.

Published

6 comments

 1. En ilmeisetsi edelleenkään roiku tarpeeksi netissä, sillä kuulin MJ:n kuolemasta vasta aamulla ennen ysiä, kun ip-lehdet kaupassa kirkuivat etusivujaan.

 2. Aika hyvää pohdintaa. Itse valvoin yöllä vielä siinä vaiheessa kun suomalaisten medioiden RSS-syötteissä alkoi tulla otsikkoja aiheesta, ensimmäisen tiedon sain kaverin Facebook-statuksesta hetkeä aiemmin.

  Pakkohan sitä oli sitten lähteä penkomaan parempaa tietoa ison veden takaa – mutta tosiaan, eipä siitä lisävalvomisesta ja alkuhetkien tiedoista oikeasti ollut mitään todellista hyötyä meikäläiseen elämään..

 3. Eli kuulit Michael Jacksonin kuolemasta siellä missä Elvis kuoli. Aika hyvin.

 4. Zepa: Niihin aikoihin minäkin sen luin. Internet on vain niin nopea kuin siellä roikkuvat ihmiset.

  Jussi: Mutta voit sanoa olleesi siellä silloin (tai hiukan sen jälkeen) kun se tapahtui. Jos joku kysyy siis.

  Timo :)

  jyrik: Kas, enpäs ollut tajunnutkaan.

  kervå: ?

Comments are closed.