Vähän ajasta vielä

Heinäkuun lopussa avauduin täällä kalentereista ja aikavyöhykkeistä. Tässä on asiaan hiukan jatkoa.

Nykyään kun Microsoftin järjestelmästä (Outlook) lähetetty kokouskutsu tipahtaa Apple Mail-ohjelman postilaatikkoon, on kutsun siirtäminen Applen kalenteriohjelmaan ja kuittaaminen oikeastaan ihan näppärästi toteutettu (vaikka kyllähän sitä odottaisi saavansa jonkinlaisen vahvistuksen siitä, että kuittaus on oikeasti lähtenyt – ettei aina tarvitse käydä katsomassa meiliohjelman lähetettyjen viestin kansiosta, että menikö se minne piti).

Mutta (huokaus).

Vaikka kokouskutsussa on selvästikin aikavyöhyketieto (esim. (GMT+02:00) Helsinki, Kiev, Riika, Tallinna, Sofia, Vilna.) ei tämä tieto siirry kalenteriin (jossa on aikavyöhyketuki päällä). Tapahtuma-ajankohta on floating, eli aikavyöhykeriippumaton. Tämä ei mielestäni ole valtava ongelma, vaikka se ei seuraa mitään standardia.

If no time zone information is given with a time representation, the time is assumed to be in local time.

Wikipedia: ISO 8601

Mutta hassua on, ettei kokouskutsun aikavyöhyketietoa voi muokata. Nyt se on merkittynä kalenteriin väärällä tavalla, eikä minulla ole mahdollisuutta korjata niitä virheitä joita ei pitäisi alun perinkään syntyä. Grr…

Lohduttaudun sillä, että kalenteri ja aika, noin yleensä, on sen verran uusi keksintö, että tulevaisuus, kun ihminen on paremmin sisäistänyt ajan merkityksen ja luonteen, tuo kyllä tullessaan järkevämmin toimivia järjestelmiä.

Published