Merkinnät suoramainontaan

Kun luukusta eilen kolahti taas kasa mainoksia (pitäisi muistaa laittaa semmoinen ei mainoksia [eikä muuten puhelinluetteloitakaan eikä HKL:n aikatauluja] tuonne luukun ulkopuolelle) palasin ajatukseen joka minulla oli tässä vähän aikaa sitten.

Oikeastaan mietin asiaa, kun olin heittämässä jotain mainosta keräyspaperin joukkoon kun huomasin, että siinähän on muovia. Muovi ymmärtääkseni ei kuulu paperinkeräyksen piiriin.

Pattereissahan on merkki joka kieltää heittämästä tuotetta roskiin. Muissakin tavaroissa on vaikka mitä ohjeistusta. Älä heitä tuleen, muista kierrättää, ei linkousta, sopii ruokien säilytykseen… Meitä muistutetaan aika paljosta.

Mielestäni kaikessa tuossa mainosroinassa pitäisi myös olla selkeästi merkittynä, että voiko sen sellaisenaan heittää paperinkeräykseen vai pitääkö siitä erotella jotain pois. Sen pitäisi olla lailla säädetty: Pakollista tietoa helpottamaan kuluttajan elämää. Sakkorangaistus jos tieto puuttuu.

Ja samallahan kaiken sen ei-kierrätettävän pitäisi olla helposti eroteltavissa kierrätettävästä. Ja senkin voisi määritellä pakolliseksi.

Published

3 comments

  1. Mua on joskus valistettu, että pääsääntöisesti kaikki mikä tulee postiluukusta kelpaa paperinkeräykseen. Osaavat kuulemma erotella sieltä paperimassasta ikkunakirjekuorista, “hienompien” papperien pinnasta ja lehtien kääreistä tulevat muovit. Mikä ei kyllä tee tuosta mainostulvasta juurikaan siedettävämpää.

  2. Näin minäkin olen ymmärtänyt, että sen lajittelusta, mitä postiluukusta tulee, ei tarvitse murehtia, vaan kaikki vaan sinne paperinkeräykseen. Tokihan, jos olen itse vaikka Yhteishyvän repinyt pois muovistaan, heitän sen muovin silti sekajäteroskiin itse enkä paperikoriini.

Comments are closed.