Miksi joukkotiedotusvälineet kysyvät meiltä niin paljon?

Alkaako tästä sähköisten lukulaitteiden yleistyminen Suomessa? Mitä lihalle tapahtuu viimeisen käyttöpäivän jälkeen? Mikä on Rammsteinin albumin nimi? Pelastaako Cliq Motorolan? Tässäkö kaikkien aikojen seksikkäimmät lehtikannet? Tässäkö ratkaisu vanhusten hoidon surkeaan jamaan? Lentääkö tässä ufo? Miksi myyntikohteessa on aina ikkunat auki? Miksi Nokia ei ole Usain Bolt?

Eivätkö ne tiedä? Eikö niiden kuuluisi ottaa asioista selvää? Mitä ne siellä oikein tekee?

Published

5 comments

 1. Olisikohan kyseessä kuitenkin vain eräs perinteisistä esseiden otsikointitavoista?

 2. Kyllähän maailma tuntee myös seuraavat otsikot, muttei niistäkään tule hullua hurskaammaksi ilman klikkiä, vaikka kysymys puuttuisikin.

  Tästä alkaa sähköisten lukulaitteiden yleistyminen Suomessa. Näin lihalle tapahtuu viimeisen käyttöpäivän jälkeen? Tällainen on Rammsteinin albumin nimi? Tämä pelastaa Motorolan. Tässä kaikkien aikojen seksikkäimmät lehtikannet. Tässä ratkaisu vanhusten hoidon surkeaan jamaan. Tämän takia myyntikohteessa on aina ikkunat auki? Tämän takia Nokia ei ole Usain Bolt?

 3. Nyt kun Suomen media alkaa olla yhtä seiskahymyä, niin ehkä otsikoinnista on se hyöty että klikkausten vonkaajat erottuvat journalisteista. Jälkimmäisen ryhmän selviytymiseen jaksan todisteidenkin vastaisesti vielä uskoa. Ehkä oikeasta journalismista tulee harvojen herkkua, mutta silti.

  Päivän esimerkki sinänsä kevyeltä urheilujournalismin alueelta:
  mtv3.fi: Missä on Wayne Gretzky?
  nhl.com: NHL gets support for bid to buy Coyotes

  Kyllä, kyse on ihan samasta tapauksesta.

Comments are closed.