Käyttöliittymäprobleemi

Uimahallissa törmäsin ongelmaan. Miten saada pukuhuoneessa kaappi lukkoon ja otettua avain mukaan.

Ei muuta ohjetta kuin, että ei kolikoita. Tai tarkemmin katsottuna ei euron kolikkoa, mutta oletin sen tarkoittavan kolikoita noin yleensä.

kuva lukosta jossa on puutteellinen ohjeistus

Siinä minä sitten olin hämmentyneenä. Kaappi avoinna ja lukitsematta. Näinkö nolosti tässä nyt käy: En ymmärrä miten lukko toimii?!

Pähkäiltyäni asiaa huomattavan ajan ilman tulosta, olin jo menossa uimahallin tuloaulan kassalle kysymään asiasta (ymmärtäen, että menettäisin siinä yhden uintikerran, koska joutuisin vilauttamaan älykorttiani palatessani takaisin pukuhuoneeseen) kun tajusin kysyä lukkoasiasta yhdeltä kanssauimarilta joka selvästikin ymmärsi lukkojen toimintalogiikan (kas kun en hoksannut tätä aikaisemmin – ehkä se johtui sitä, että tuntemattomien kanssa jutteleminen pukuhuoneessa tuntuu jotenkin hassulta).

Käy ilmi, että minun olisi pitänyt ymmärtää “ei kolikoita” -merkin tarkoittavan “käytä elektronista näyttökorttia”. Eli sama älykortti johon voi ladata uintikertoja, ja jota vilauttamalla lukulaitteelle pääsee kulkuportin läpi pukuhuoneeseen, toimii myös mekaanisena vipstaakina lukossa.

Sinänsä tietenkin tavallaan kätevää, ja nyt kun asian on kerran oppinut, ei lukitseminen tietenkään enää ole ongelma, mutta kyllähän sitä toivoisi hiukan parempaa ohjeistusta kaikkiin kaappeihin (huomasin sittemmin, että osassa kaapeista on ohjeteksti, itse olin jotenkin onnistunut valitsemaan useamman epäselvän toisensa jälkeen) – jos ei muuta, niin uudet tarrat jossa ei vaan kielletä kolikoita vaan myös myös sallitaan kortti, esim näin:

ohjeistuskuva jossa painotetaan käyttämään korttia eikä kolikoita

Niille jotka lukevat tätä täältä blogista: jos kuvissa on pyöristys, on käytössäsi selain joka ymmärtää hyvän päälle :)

Published

4 comments

 1. Höh, {-webkit-border-radius} ei ilmeisesti webkit-pohjaisessa iLuurin Safarisss toimi. Tämäpä typerää.

  Jostain syystä Mäkelänrinteen uimahallin lukkojen pantti oli minulle aina selkeä (=”ei rahaa mutta kortti”) kun lukon aukon muoto on kortin muotoinen, mutta ohjetta katsoessani ei se niin selvä olekaan. Outoa

 2. Inhoan kieltolappuja, koska silloin on yleensä tehty jo joku muu moka suunnittelussa, jota sitten yritetään paikata. Esimerkiksi tässä tapauksessa tulisi paljon parempi mieli, jos kuvassa olisi edes vain sen kortin kuva. Miksi lähdetään negaation kautta liikenteeseen? -Älä laita näitä tänne, mutta samalla ei kerrota missään mitä sinne laitetaan.

  Ärsyttävää.

 3. rahina: en muista, että minullakaan olisi ollut ongelmia kädessäni tuolla aikaisemmin, mutta silloin ei ollut mitään älykortteja käytössä (tämä siis oli jossain kivi- ja pronssikauden välissä).

  kervå: ei niin, tai juuri niin… ehkä, emmätiiä?

  oopa: Onkohan se meidän kulttuuriperimässä jotenkin, että niin helposti vaan kielletään? Arvaisin tuon kuitenkin olevan muuttumassa, hitaasti tosin, parempaan päin.

Comments are closed.