Yllättävä ryysis

Oli joskus aika, kun tuli seurattua oman saitin analytiikkaa silmä kovana koko ajan. Nykyään kun analytiikan luvut eivät tunnu hirveästi muuttuvan, eikä blogikaan päivity yhtä tiheään kuin silloin joskus, on motivaatio ehkä hiukan heikko päivittäiseen tai edes viikoittaiseen mittareiden tarkastukseen. Kiva tietenkin silloin tällöin katsella miten jutut vetävät paikalle porukkaa.

Ykkösenä on monen vuoden ajan ollut tekemäni testin tulos, se tuntuu kiinnostavan yllättävän monia. Tämän syksyn aikana tuo juttu on kuitenkin jäänyt esimerkiksi poikamieskalenterin (joko olet hankkinut sen?) ja kiintolevyongelmien jalkoihin.

Oindex.fi -palvelun etusivulta viikon nousijat -listaEilen kun Oindex ilmoitti, että viikon 49 tiedot ovat nähtävillä, kävin siellä tapani mukaan katsomassa missä Skrubu luuraa. Yllätyksekseni blogini luurasi 325 % nousulla sijalla 190! Mitä oli tapahtunut?

Olin kyllä viime viikolla huomannut Google-ruutukaappaukseni kirvoittaneen jokusen uuden kommentin ja spämmi-trackbackin, mutta en ollut ajatellut asiaa sen enempää. Nyt huomasin, että tähän yhteen juttuun oli iso ryysis 3.12. Viittavina sivustoina löytyy esimerkiksi Googlen virallinen blogi vaikka en millään löydä sieltä linkkiä Skrubuun, outoa. No, kyseessä oli (muualta löytyneiden linkkien mukaan) kuitenkin Googlen uutinen näyttää haun etusivulla aluksi vain logo, hakukenttä ja painikkeet.

Kaikenlaista sitä näköjään… Ehkä pitäisi kirjoitella enemmän englanniksi. Ja ruutukaapata Googlea useammin :)

Google Analytics -palvelusta tilaston visualisointi joka näyttää piikin joulukuun 3. päivän kohdalla

Kun nyt kävin katselemassa niin voin tähän listata viimeisen kuukauden ajalta suosituimmat hakufraasti jolla tänne on löydetty (näistä käy ilmi, miksi testitulos yli neljän vuoden takaa on niin suosittu).

  1. wd drive manager
  2. herätysvalo
  3. the wettest place on earth
  4. what is the wettest place on earth
  5. blog
  6. http://skrubu.net/2009/10/07/the-day-google-was-blank/
  7. vaikeita kysymyksiä
  8. where is the wettest place on earth
  9. oma kirja
  10. skrubu

Joskus aikanaan hakufraasilistassa oli hillittömän hauskoja ja outoja juttuja. Nykyään samainen lista tuntuu olevan täynnä ihan järkeenkäypää tavaraa, ainakin suurimmalta osaltaan. Oudoin tänne viimeisen kuukauden aikana liikennettä ohjannut haku lienee google tvtropes opposite sex clone. Kävi kerran, katsoi viisi sivua 3 minuutin ja 50 sekunnin ajan.

Samalla tuli muuten tarkistettua kuvablogista, että tämä on kerännyt viimeisen kuukauden aikana eniten käyntejä ja että yksi kuva on näköjään viety johonkin toiseen kuvablogiin (mutta koska sieltä on linkki takaisin kotiin, eikä kuvaa ole hotlinkattu‚ en jaksa välittää).

Published

1 comment

Comments are closed.