Kermaperunoita kakkoseen

Kädessäni pieni lippunen, jossa numero. Jonotan vuoroani kaupan valmisruokatiskille. Siinä väistellessäni muita, usein jo kunnioitettavaan ikään päässeitä, kuluttajia ja heidän ostoskärryjään, kuuntelen myyjien ja asiakkaiden keskustelua.

– Minä ottaisin tuolla olevia kermaperunoita kakkoseen kiitos, selvitti eräs herra myyjälle, joka kyselemättä ryhtyi annostelemaan pyydettyä tuotetta.

Huomasin miten pieni naurahdus oli pulpahtaa suustani muiden kuuluville, mutta onnistuin pitämään sen vain hymynä ja hiukan liioiteltuna uloshengityksenä nenän kautta samalla kun käänsin katsettani hiukan alemmas. Yritin keskittyä edessäni tarjolla oleviin salaatteihin kun viereeni änki vanhempi rouvashenkilö jonka jonotusnumero oli juuri huudettu tiskin takaa.

– TÄÄLLÄ!

Jonotusnumeron huutanut nuori mies tiskin takaa saapuu paikalle.

– Ja mitä saisi olla, myyjä kysyy.
– Ottaisin marinoitua kaalisalaattia, asiakas kertoo.
– Paljonko laitetaan?
– Niin paljon kun kakkoseen mahtuu.

Tavallaan on oikein hyvä, ettei kaupan myyntipakkauksia ole merkitty kirjaimin vaan numeroin, koska sillä ei olisi ikää pidentävää tehoa. Numerointi on ehdottamasti paljon hauskempi, ainakin niille joilla on vilkas mielikuvitus.

Kun sitten viimeinkin oli oma vuoroni pyysin oman ostokseni tylsästi “siihen toiseksi pienimpään purkkiin”. Oli pakko, puhekyvyn säilyttämisen vuoksi.

Published

10 comments

  1. On kai sekin saavutus, tavallaan, että on osasyyllinen kollektiivisen mielikuvituksen rikkomiseen.

  2. Rikkomiseen? Mielikuvitustahan on vain suunnattu uudelleen, sinne jonnekin vyötärönalaisen osaston suuntaan…

  3. Yleisurheilun EM-kisoissa selostajat kertoivat seuraavana lajina alkavan naisten kakkosen alkuerät. Ja mitäpä urheilijattaret tekivätkään kuin kävivät ensin kontalleen juoksutelineisiin ja sitten pyllistivät suoraan kameroille.

Comments are closed.