Maanantaipoppia 7

Tänään ei aasinsiltaa, vaan pysytään Billy Joelissa ja tehdään hyppäys 1970-luvulle. Sain mummoltani kaksi Muppet Show –vinyylilevyä ollessani noin yhdentoista vanha. Kuuntelin niitä paljon, todella paljon, niinkin paljon, että osasin kaiken ulkoa. Yksi minuun suuren vaikutuksen tehneistä biiseistä kakkoslevyltä oli Floydin esittämä New York State of Mind.

Meni ainakin yli kymmenen vuotta, ehkä lähes kaksikymmentä, kunnes kuulin ensimmäistä kertaa alkuperäisen. Muppetit vetävät biisistä herkullisen hikisen ja yllättävän rosoisen version joka sai kuvittelemaan miten New Yorkissa on kuuma kesällä. Alkuperäisen kuultuani petyin. Se oli paljon latteampi, liian siloiteltu ja… no… ei vaan yhtä hyvä (makukysymys tietenkin :).

Siksipä tänään Floyd, Dr Teeth & Zoot – New York State of Mind.

Niin ja se viikon takainen aasinsilta on alkuperäinen, vuoden 1985 We Are The World, jossa niin Billy Joel kuin Bob Dylan olivat soloesiintyjiä.


Katso lisää maanantaipoppia

Published