Kaupan kautta

Helsingin Sokoksen alakerran S-market on rempannut tilojaan. Kun siellä tulee aina toisinaan käytyä, olen huomannut uudistuksesta jääneen mieleen kaksi asiaa.

Aikanaan Stockan herkulla taisi oli keskustan alueella yksinoikeus jumalattomaan ahtauteen ja ostoskärrykolareihin. En tiedä miten ovat sen saaneet aikaan S-marketissa, mutta aika hyvin ovat onnistuneet uudistuksessa tuomaan kärrykaaoksen ja tilanpuutteen shoppailukokemukseen. Hiukan ahdistavaa.

Sitten on nuo pikakassat. Mikäköhän suunnittelun kukkanen se on, että puolet siitä tilasta johon asiakas voisi ne korkeintaan kymmenen tuotettansa laittaa on varattu (selvästikin jälkikäteen lisätylle) lapulle joka kieltää tavaroiden laittamisen siihen. Eikö olisi ollut järkevää jo alusta asti hankkia kassapöytä pienemmällä pinta-alalla johon tuotteet voi laittaa niin, ettei tarvitse erikseen kieltää laittamasta tuotteita siihen mihin ne on kätevintä laittaa?

Pikakassan yksityiskohta kiellolla, S-market, Sokos Helsinki

Published

3 comments

  1. Se pikakassa on itse asiassa ainoa syy, miksi Sokoksen alakerran S-marketissa kannattaa käydä. Jos tarvitsee vain jotakin pientä, sieltä pääsee suhteellisen nopeasti ja kivuttomasti ulos toisin kuin muista asemanseudun myymälöistä.

    Sen sijaan käsitykseksi sekä ahtaudesta että sekavuudesta. Kassajonot tukkivat täydellisesti kaikki käytävät, kävipä kaupassa melkein mihin aikaan päivästä vain.

  2. Veera: Yleensä ihan vikkeliä ovat, pikakassat (neljä niitä taitaa siinä olla), ei mulla siitä mitään olekaan sanomista, kunhan nyt vaan ihmettelin epäloogista disainia.

  3. Kaikkiaan uudistus hämmentää. Lopputuloksena sisääntulosta on saatu tehtyä aiempaa ahtaampi ja vanhan toteutuksen ainoa kiva asia, U:n mallinen palvelutiski, on oikaistu tylsäksi seinää reinustavaksi suoraksi. Yleisilme on yhä nuhjuinen kuin mitään remottia ei olisi koskaan ollutkaan.

Comments are closed.