Säästät jopa prosentteja?

Joku puhelinoperaattoreistamme tuolla televitsioonin puolella kertoo labratakkiin pukeutuneen naisen muodossa (lisääkö labratakki ja mainoksen kuukautissuoja/meikkivoide-tunnelma jotenkin uskottavuutta?) miten jollain laskimella voi säästää jopa prosentteja puhelinlaskusta.

Oikeesti, jätkät hei?

Jos puhelinlasku on esim 100 € kuussa, on prosentti 1 €, joten jos säästää prosentteja, sanotaan esimerkiksi kolme, säästää sitä kolme euroa kuussa. Mitä saa kolmella eurolla? Ei edes televisiossa mainostettua kotimaisen pikaruokaketjun hampurilaista.

Toisaalta jos puhelinlasku on 100 €/kk, ei kolmella eurolla varmaan ole mitään merkitystä. Tai sillä, että säästää prosentteja.

Entä jos puhelinlasku on vaikka 24,99 €/kk, ja siitä säästäisi jopa prosentteja, sanotaan tässäkin kolme, jäisi kuukaudessa maksettavaksi vain 24,24 € ja silloin voisi kuukaudessa säästetyn summan käyttää vaikka yhteen kokonaiseen ensimmäisen luokan kirjepostimerkkiin.

Jopa prosentteja… huhhuh.

Published

9 comments

 1. Eiks se oo vähä sillai parodia niinku..

  Toisaalta pienistä puroista iso virta jne. n. 5 e pois laskulta ois vuodessa n. 60 e.

  Tosin jos vaihtoehto on tienata enemmän, niiin se sit.

 2. Ai parodia? Vitsi vitsi, noin Mauri Pekkarista lainaten… vaikka kyseessä ei olekaan ydinvoima.

  Jos vitosen saisi pois 25 euron laskusta, niin sehän olisikin jo aika huisia. Mutta noin vastikään operaattorilta toiselle vaihtaneena en kyllä huomannut että niistä kumpikaan olisi ollut erityisen paljon toista halvempi. Molemmat ovat polkeneet hinnat maahan, pomppineet niiden päällä ja vielä ajaneet jyrällä yli. Erot ovat olemattomat. Siksi niiden on käytettävä rahaa mielikuvamainontaan, esimerkiksi tyhmiin parodiamaisiin hölmöilyhin, että edes saavat jonkun asiakkaaksi.

 3. Jos säästää pari euroa kuussa, se tekee vuositasolla jo kymppejä. Kun tekee useissa asioissa vastaavia säästöjä, kokonaisvaikutus on jo aika iso vaikkei tarvitse tinkiä mistään.

 4. Manni: Pienistä puroista ja silleen tietenkin, mutta halpisoperaattoreiden tarjoukset eivät kyllä ole kuin pieniä mitättömiä tippoja.

 5. Parodiaksi minäkin sen kuvittelin laboratuaar garnieer -tyyleineen ja prosenttijuttuineen, mutta ongelma ehkä on se, että se ei ole riittävän typerä tehdäkseen sitä ilmeiseksi.

 6. Se on epäonnistunut parodia, koska se ei parodioi: Säästöt ovat oikeasti vähäisiä tai melkein olemattomia.

 7. Sitäpaitsi Suomessa kännykkäpuhelut on todella halpoja, joten prosentteja ei tarvitsekaan säästää. Hollannissa tuollainen Saunalahti Totaali -tyyppinen liittymä maksoi operaattorista riippuen noin sata euroa kuukaudessa…

Comments are closed.