Lämmintä maitoa

Monet televisiomainoksissa esiintyvät maitopohjaiset terveysvaikutteiset juomat nautitaan kaupallisessa viestissä lämpimänä, oletteko huomanneet? Joku säilyttää pakettia työpaikan hattuhyllyllä, toinen kaivaa törpön käsilaukusta julkisessa liikennevälineessä tai hörppii juomaa luentosalissa, luennon jälkeen.

Ihmejuomia ovat, kun noin lämpimässä viihtyvät, pilaantumatta.

Tulipa tässä muuten mieleen Ylen Aamu-tv:ssä joskus näytetty vanha valtion virallinen valistuspätkä, vai mikä se oli, semmoinen mustavalkoinen jossa asiallisen kuiva mutta reipas miesääni kertoo totuuksia ja viestiä tukemaan on kuvaan kerätty jotain asiaan jotenkin liittyvää. En muuten muistaisi tuota ollenkaan, mutta reagoin siihen, että miesääni selitti miten maidon juominen parantaa kehon vastustuskykyä, mustavalkoisten muksujen samalla litkiessä maitoa. Ihan samaa propagandaa mies mustavalkoisten kuvien takaa heitti kuin mitä näiden terveysvaikuitteisten juomien markkinoijat nykyään.

Miksi siis maksaa terveysvaikutteisesta ylimääräistä kun jo tavallinen maitokin riittää? Vai onko se koskaan riittänyt? Entä parantaako enemmällä rahalla hankittu juoma vastustuskykyä, ihan oikeasti?

Published