Olemme täällä, olkaa hiljaa

Mikäköhän on idea siinä, että firmat ja tuotteet halutaan tuoda olla möllöttämään Facebookkiin, omalle sivulleen, mutta sitten sieltä lähtökohtaisesti piilotetaan näkyviltä kaikki se kanssakäynti ihmisten kanssa joka tavallaan on koko Facebookin juju (saahan ne sieltä esiin, mutta kuitenkin)?

Onko se sitä, että “Meille on kerrottu, että täällä pitää olla, mutta me ei haluta mitään tyhmiä kommentteja sotkemaan meidän (ehkä maailman tärkeimmän) ©Brändin™ imagoa” vai onko se vain: “Emme vaan osaa/Meitä pelottaa/Nyt emme ymmärrä, ainahan näin on tehty”?

Published

5 comments

 1. Veikkaan “sekä ja että”.

  Käytännönläheisempi selitys on, että yritys ostaa digitoimistolta Facebook-presensin, mutta sille ei ostettaessa kerrota, ettei se sisältö ja interaktio sinne itsestän synny, vaan yrityksellä täytyy olla ihminen, ihan oikea lihaa ja verta oleva ihminen, jonka kallisarvoista aikaa kuluu Facebook-presensen ylläpitämiseen.

  Sellaista ihmistä ei yleensä yrityksestä löydy, ja digitoimisto ei tietenkään voi puhua yrityksen suulla.

 2. No juu, tuo yllättävän tavallinen “Ai mistä sisältö, hä”-syndrooma, joka yleensä iskee noin pari päivää ennen julkaisua, voi tietenkin olla yksi syy, mutta erhe ei liene aina yksin ostajan.

 3. Voisi jopa sanoa, että yleensä virhe ei ole ostajan. On selkeästi digitoimiston tehtävä kertoa asiakkaalle tulevista jatkuvista resurssitarpeista, ja paimentaa yritystä projektin aikana sen verran, että se tyyppi on oikeasti varattu, ja että sille on annettu tarvittava koulutus ja tähdennetty sen duunin merkitys ja arvo yritykselle.

  Oleellista lienee se, että “se tyyppi” tuntee yrityksen, ja voi puhua joko yrityksen nimissä tai omissa nimissään yrityksestä, ilman, että jokaista kommenttia pitää tarkistaa yrityksen lakiosastolta.

  Tyhjät Facebook-sivut ovat yhtä tyhjän kanssa.

 4. Mutta ei se ole yksinään digitoimistonkaan asia. Ostajan, mielestäni, pitää ymmärtää mistä on kyse, mitä on ostamassa. Liika paapominen ei lisää ymmärrystä vaan johtaa asiakkaan aivotoimimman ulkoistamiseen digitoimistolle.

  Facebook-sivut jossa lähtökohtaisesti on piilotettu muut kuin tuotteen/yrityksen (markkinointi-) viestit on hölmöläisten hommaa.

 5. Luulen kans, että se on vähän sekä että juttu. Ja sit siinä on kans vähän se, että sen lisäksi ettei tiedetä ja osata, ei myöskään oikein uskalleta lähteä tekemään jotain mikä vähänkään vaikuttaa erilaiselta ja uudelta. Firmoilta (sekä niiltä asiakkailta että myös digisellaisilta) puuttuu kertakaikkiaan rohkeutta. Toisaalta sen ymmärtää, mutta toisaalta se on aika surullista ja höhlää.

Comments are closed.