Mielettömän kylmä talvi tulossa, jep jep

Joku ulkomaalainen juttusaitti julkaisee lähteettömän kertomuksen siitä, miten joku ehkä on nähnyt kristallikuulastaan tai tulkinnut käärmeöljyteestään miten tulevasta talvesta tulee kovin kylmä, ehkä kylmin, ei vain pitkään aikaan, vaan tuhanteen vuoteen. Kuvitelkaa: Tuhanteen vuoteen! Tuhanteen! Kylmin, ever! Samalla mainitaan Suomi (tai no, Eurooppa, mutta hei, tarpeeksi lähellä kun sieltä asti sohitaan).

Huomio! Suomi (melkein) mainittu! Asento! Lepo! Asento! Taakse poistu ja kirjoita asiasta iso juttu!

Joku ulkomaalainen siis mainitsee meidän maanosan. Noin viikkoa myöhemmin paikallisessa tabloidissa – Ilta-Jommassakummassa – sävelletään repäisevä lööppi ja vaikka tabloidi ei netissä (tietenkään) linkitä maintsemaansa lähteeseen, ei se estä aina valpasta nettikansaa (toim. huom. ironinen ilmaisu) suoltamasta linkkejä ulkomaan juttusaitille jossa varmaan iloitaan lisääntyneestä kävijäpiikistä. Samalla kotimaan tabloidin juttu leviää, niin muissa journalistissa tuotteissa kuin tavallisten ihmisten kesken.

Mutta….

Ja näin pitkälle ehdin tätä juttua kirjoittaa kun Twitteriini ilmestyy linkki tähän: Iltalehti ei jaksanut tarkistaa pelottelulööppinsä taustoja.

Että silleen.

Published

1 comment

  1. Hehhelihee! noinhan se toimii… siinä loistava kuvaus ns. “journalismin” tilasta.

Comments are closed.