Ääniraita

Kun on liikenteessä kuunnellen musiikkia mukana kulkevasta soittimesta, tulee toisinaan joidenkin biisien ja paikkojen välille mielenkiintoinen elokuvamainen assosiaatio. Useasti homma on kiinni hetkessä, eikä tunnelmaa ehkä enää saa myöhemmin toistettua. Erikoisnäytäntö siis.

Ranskalaisen 1960-luvun leffan alku, yleiskuvia arkisesta kaupungista jonka vilinästä tulee löytymään tämänkertaiset traagiset kohtalot. (Ratikasta kaupunkia katsellen + Jethro Tull: Living in the Past [spotify])

Fantasiaelokuvassa kamera lipoo mehukkaiden metsämaisemien upeita yksityiskohtia sankarin samotessa yhä syvemmälle tuntemattomaan. (Keskuspuistossa syksyn aloitellessa väritystehtäviään ja auringon vetäessä lämpimän kirkkaita alkuillan viivojaan pitkin puita, puskia ja saniaisia + Vangelis: Light And Shadow [spotify])

Mustavalkoisen indie-elokuvan kohtaus, jossa elokuvan kannalta tärkeä henkilö tajuaa mitä on oikeasti tapahtunut. (Kahvilassa + Rickie Lee Jones: On Saturday Afternoons in 1963 [spotify])

Published

1 comment

Comments are closed.