Kuvia kartalla, osa 2

Sulopuiston Olli linkitti edellisen karttajutun kommenttiosiossa The New York Timesin City Room -blogin juttuun jossa, muun ohella, mainittiin Eric Fisherin Locals and Tourists -kartat, joissa Flickrin paikkatiedon mukaan on OpenStreetMap-karttoihin visualisoitu missä paikalliset ja turistit ottavat kuviaan eri kaupungeissa.

Päätin napata Fischerin paikkatietokartan Helsingistä (CC-lisenssihän antaa siihen mahdollisuuden) ja yhdistää siihen tuon aikasemmin jukaisemani kuvieni paikkatietokartan. Nämä kaksi ovat tietenkin aika erilaisia ja mitään yhtenäistä tapaa visualisoida en viitsinyt edes yrittää tehdä.

Alla olevaan karttaan on merkitty punaisella turistien ottamat kuvat (=kuvia otettu alle kuukauden ajalta ja kuvaajat vaikuttavat olevan jonkun toisen kaupungin asukkaita), sinisellä paikallisten näpsyt (=kuvia on yli kuukauden ajalta) ja keltaisella ne kuvat joista ei oikein voi päätellä onko kyseessä paikallisen vai turistin ottama. Edellä mainittujen Fischerin värien lisäksi kartalla näkyy vaalea, lähinnä räkäklimppiä muistuttava roiske joka siis kuvaa, jollain tasolla ainakin, missä olen omat kuvani Helsingin alueella valottanut.

Explore pni’s photos on the map.

Alkuperäinen kartta OpenStreetMap, värillinen visualisointi Eric Fisher, räkäklimppi Pekka Nikrus, kuvan lisenssi CC-BY-SA.

Published