Aikaa muuhun

Kaupalliset TV-kanavat huutelevat nykyään tulevia sarjojaan niin freneettisesti, että sitä usein kuvittelee niiden jo olevan ohjelmistossa paljon ennen alkamisajankohtaansa.

Ai se ei ole vielä alkanut? Että vasta ensi kuussa? Sitten sitä jotenkin turtuu siihen hyperaktiiviseen markkinointiin niinkin, että sarjan aloitusjakso menee huomaamatta ohi. Jää vielä sarjan toinenkin jakso näkemättä kun pääse oikeaan rytmiin.

Joko se alkoi? Viikko sitten? Ai viikko ja päivä sitten? Just joo. Olin kyllä ajatellut katsoa, että kannattaako sarjaa seurata, mutta kun en alusta alkaen ehtinyt mukaan niin jääkööt. Eikä kukaan kuitenkaan huomaa, etten jotain sarjaa seuraa, kun en kuulu siihen noin puoleen promileen tämän maan ihmisiä joiden mukaan television viralliset pällistelymäärät lasketaan.

Jääpähän sitten aikaa johonkin muuhun.

Published

9 comments

 1. Mutta samaan aikaan Ylestä valitetaan, että se ei markkinoi omiaan tarpeeksi, jolloin hyvätkin ohjelmat jää helposti huomaamatta.

 2. Jos Ylekin ryhtyisi huutamaan ja toitottamaan ohjelmiaan kuin kaupalliset kanavat ei asia parantuisi.

  Se mitä yksikään kanava ei oikein tarjoa (joka oikeastaan on aika hölmöä, kun asiaa ajattelee) ja mitä tarvittaisiin jotta katsojien olisi helpompi löytää ohjelmat on palvelu. Palvelu, ei yksisuuntainen mesoaminen. Jos minua kiinnostaa tieteisjutut, muistuttakaa minua niistä valitsemallani tavalla (esim.: meilillä päivää ennen).

  Relevanssia, ei bulkkia.

  En kuitenkaan usko, että kaupalliset tekijät ymmärtävät relevanssiin perustuvan palvelun hyötyä saat sitten edes osaisi tai edes uskaltaisi tehdä sellaista. Kun on opittu kommunikoimaan huutamalla ja mesoamalla, ei osata muuta kuin huutaa ja mesota. Ne jotka eivät reagoi älämölöön jäävät pakostakin sivuun, mutta mitäpä niistä välittämään.

 3. Ka juu, varmaan tiedotuksen paukut on suunnattu joukkoviestimille ja sitten taas kuluttajille menee ihan erilaista markkinointia.

  Devaa demo toimivasta reminderistä ja myy Maikkarille?

 4. En usko, että kannattaa. Kaksi syytä. Yksi: Vasta kun siellä itse “keksivät” asian, tulee tuo tapahtumaan. Se, että joku ulkopuolinen tulee neuvomaan ei toimi. Kaksi: Katsojien palvelu ei aiheuta kilauksia rahakirstussa joten sellainen ei kannata.

 5. Kohta yksi voi pitää paikkansa, mutta siis täh: katsojalukujen kasvattaminenhan on niille ensisijainen tavoite ihan vain siksi, että sitä myöten saa paremmat mainosmassit.

 6. Näin timeshiftaajaa kiinnostaa ainoastaan ohjelmat, jotka ovat jo tulleet ja katsottavissa heti. Toissalta livekatsojilla on vaikutus jälkikatseluun – mitä enemmän jälkipuintia, sitä todennäköisemmin katson.

 7. OlliS: Juu juu, sama kuin verkkojulkaisuilla. Milläs vakuutat, etukäteen, rahakirstun päällä istuville, muistutuspalvelun tehon niin, että siihen satsattu fyrkka rupee poikimaan voittoa (eli kannataako katsojia palvella)?

  Erkka: Timeshiftaaminen on voittajan valinta. nimim. ihan tavallinen tikipoksi mulla vaan.

Comments are closed.