Pääkaupungin Linjabiilikeskuksen kysymys- ja vastauspalsta

Kysymys:

Hyvä Linjabiilikeskus,
olen jo jonkin aikaa miettinyt, pääsemättä lopputulokseen, että mitä lienevät ne numerot, jotka esiintyvät sähköisten lasiovien yläpuolella olevassa värillisessä näyttötaulussa? Nyt en tarkoita linjabiilin numeroa, vaan sen edessä olevia, yleensä neljää numeroa jotka ovat jaettu pareihin kaksoispisteellä (esimerkiksi näin: 11:15).

Vastausta, kuten niin usein myös linjabiiliä, odotellen,
Eräs linjabiilipalveluiden käyttäjä

Linjabiilikeskus vastaa:

Hyvä linjabiilipalveluiden käyttäjä,
Numerot joihin viittaatte kuvastavat kellonaikaa. Yleensä nämä numerot paljastavat linjabiilipalveluiden käyttäjille milloin on ajateltu linjabiilin kuljettajan ohjaavan onnikkansa pois laiturilta kohti määränpäätänsä. Mutta poikkeuksena, ja tämä, olemme huomanneet, aiheuttaa valitettavaa päänvaivaa monelle, länteen päin liikennöivien linjabiilien kohdalla kellonaika ei kuvaa onnikan lähtöaikaa, vaan Espooseen menevien linjabiilien kohdalla näytöllä ilmoitetaan ajankohta jonka jälkeen linjabiili saattaa mahdollisesti ilmestyä laiturille. Tarkkaa aikaa ei nykyteknologian avulla millään pystytä näyttämään johtuen pääkaupungin ja Espoon maaseutukaupungin välisen massaeron aiheuttaman aikavääristymän vuoksi, mutta tiedemiehemme tutkivat asiaa valkoisissa takeissaan.

Ehkä jonain päivänä pystymme vielä kertomaan Espooseen menevien linjabiilien tarkan lähtöajan.

Iloisin terveisin,
Linjabiilikeskuksen väki

Published

2 comments

  1. Loistava kysymys.

    Jäin itsekin miettimään mistä on kyse ja utelin asiaa Linjabiilikeskuksen väeltä.

    Vastauksessaan he olettivat kysyjän tarkoittavan niitä läpinäkyviä ovia joiden kautta matkustajat siirtyvät odotustilasta linjabiililaiturille. Kyseisiä ovia ei nimittäin ihmisen tarvitse omin lihaksin avata vaan siihen heitä auttamaan on insinööri valjastanut sähkövoiman.

    Pyysivät Linjabiilikeskusesta vielä muistuttamaan, että vaikka sähköiset lasiovet, kuten Linjabiilikeskuksessa olevat sähköiset rappuset, toimivat sähkövoimalla, on niistä sähköshokin saamisen riski yhtä pieni kuin asioinnissa sähköisen kaupankäynnin puolella (tai sähkökirjaa luettaessa).

Comments are closed.