Tuhlattuja bittejä

Hankittuani liput Roger Watersin seinäspektaakkeliin jopa hiukan pelottavantuntuisen lippu.fi:n tilaushärpättimen kautta, huomasin samalla rekisteröityneeni Lippupisteen asiakkaaksi. En edes ollut ajatellut asiaa lippuja hankkiessani (oikeasti, kuka ehtii sellaista ajatella kun kyseessä on keikka joka myydään loppuun silmänräpäyksessä ja järjestelmä on mitä on), mutta niinpä minulle rupesi sitten tulemaan markkinointiviestejä (ns. uutiskirjeitä) Lippupisteeltä.

Jonkin aikaa sitä kestin. Ajattelin, että ehkä sieltä jossain vaiheessa tulee jotain relevanttiakin sisältöä. Ei tullut ja jostain syystä sieltä tuli joka toinen viikko aina peräkkäisinä päivinä kaksi erilaista “uutis”-kirjettä. Yksi oli täynnä sälää, ihan mitä vaan tapahtumia joihin voi ostaa lippuja (jääkiekkoa, hevosshow, Martti Suosalo kertoo Babarin tarinan… you name it). Toinen sähköposti toi ilosanomaa korporaationäkökulmasta: Taphtumien järjestämisestä yrityksille, asiakaslehden jakelupisteistä ja esimerkiksi siitä, että American Express käy maksuvälineenä.

Niinpä päätin tehdä kuten (melkein kaikkien) sähköpostimarkkinointiviestiensä alareunassa lukee ja käydä osoitteessa lippu.fi muuttamassa asiakastietojani jotta tämä bittien tuhlaus loppuisi.

Olin, kuten tapanani on uusia salasanoja keksiessäni, kirjoittanut tunnukset muistiin, joten kun kirjauduin lippu.fi:hin ja sain virheilmoituksen, olin hiukan hämmästynyt. Kokeilin vielä pari kertaa, pääsemättä kuitenkaan palveluun. Niinpä sitten päätin tilata unohtuneen salasanan, mutta sekään ei onnistunut. Lippu.fi ei tunnistanut sähköpostiosoitettani, vaikka niin sieltä osasivat mainosviestejä kuitenkin lähettää.

Otin sähköpostitse yhteyttä Lippupisteen asiakaspalveluun, josta vastattiin ihailtavan nopeasti. Käy ilmi, että olen ostaessani rekisteröitynyt nettikauppaan osoitteessa eventim.fi, joka on Lippupisteen toinen verkkokauppa ja jossa ei ole osioita jossa voisi omia tietoja muuttaa. Näiden kahden verkkokaupan “yhdistyminen on suunnitelmissa, mutta valitettavasti sitä ei pystytä heti toteuttamaan”.

Pahoittelivat virheellistä tekstiä viesteissään ja poistivat sähköpostiosoitteeni postituslistaltaan.

Monikohan muu, mietin sitten, saa Lippupisteeltä markkinointiviestejä joissa on virheellistä tietoa (osoitelähde sekä peruutusmahdollisuus)? En nimittäin ollut yksin sinä eräänä maanantaiaamuna lippuja ostamassa.

Published