Reipas kävely sateessa

Sataa. Vettä siis. Olen kuitenkin päättänyt kokeilla josko kuitenkin, ja lähden tepastelemaan kohti Helsingin keskustan kauppoja. Tiedän, että ovat vähiin käymässä, nuo kytkyttömät iPhonet. Kytkyttömät – hassu sana.

Ensimmäisenä vastaan tulee Elisan kauppa Kampissa. Jokunen asiakas. Minut huomataan ja saan palvelua.

– Onko iPhoneja, kysyn.
– Ei, vastaa myyjä.
– Onko muissa kaupoissa?
– Tuskin, täälläkään ei olla kolmeen viikkoon niitä nähty.

Kiitän. Jatkan matkaani.

1 x Elisa Shopit

Marssin läpi sateisen Narnikan ja tuotapikaa olen Forumin Elisa Shopitissa kysellen kytkyttömän perään.

– Onko iPhoneja, kysyn.
– Ei taida olla, vastaa myyjä ja käy tarkistamassa.

Kaapin tarkistus vahvistaa myyjän olettamuksen. Tietää kuitenkin kertoa, että Kaivopihan kauppa on saanut juuri lähetyksen iPhoneja. Niin hyvin siis tiesivät Kampissa.

Kiitän. Jatkan matkaani.

2 x Elisa Shopit

Päällystakki kosteana astun Kaivopihan kauppaan. Ruuhkaa. Jonoa. Otan jonotuslapun: 52. Nyt palvelemme: 38. Katselen hetken ympärilleni, tutustun tarjontaan. Elisa Vahti ja komentoliittymä – ei kai mitään mitä asiakas oikeasti näkee, mietin.

Elisa Vahti, komentokäyttöliittymä

Nyt palvelemme -numero ei tunnu vaihtuvan. Kävelen nuoren myyjän luo ja keskeytän hänen televisionkatselunsa: Jos vaikka saisin vähän palvelua.

– Teillä kuulemma on iPhoneja, totean.
– Kyllä niitä on, jangsteri vastaa.
– Onko kolmekakkosia?
– En tiedä.

Lyhyt hiljainen hetki. Katsomme toisiamme. Sekunnin murto-osan ihailen kundin täydellisestä itseohjaantumattomuutta.

– Voitko tarkistaa, kysyn.
– Pieni hetki.

Katson hetken samaa ohjelmaa kuin myyjä (joka joutui yllättäen palvelutöihin). Television ruudulla urheilijat kaatuilevat. Huumoriako? Tuokin yksi puijottelumäessä rähmälleen ja liukuu maaliin. Huumoria se. Tavallaan. Kai.

– Ovat kaikki kuusitoista gigasia, kertoo myyjä palatessaan.

Kiitän. Jätän numerolapun 52 jonotuslappulaitteen päälle. Palvelevat yhä numeroa 38. En katso palasiko nuori myyjä takaisin television ääreen (Olikohan se työharjoittelija? Harjoituksen tarpeessa ehdottomasti.) Jatkan matkaani.

3 x Elisa Shopit

Eteläesplanadin kauppa on täysin tyhjä, lukuunottamatta tiskin takana kännykkäänsä räpläävää myyjää. Ravistan pipostani vedet ja siirryn tiskille.

– Onko iPhoneja, kysyn hymyillen sillä tiedän vastauksen jo.
– Ei ole, vastaa myyjä ilmeellä joka kertoo selvästi, että olen tänään noin miljoonas joka kysyy samaa asiaa.

Juttelemme hetken.

Kiitän. Astelen takaisin sateeseen.

4 x Elisa Shopit

Noin 5000 askelta kerääntynyt mittariin tästä rundistä tähän saakka. Ihan hyvin liikkumisen kannalta eikä rahaakaan kulunut. Ja kuten jouduin parille myyjällekin vakuttamaan, en suinkaan syytä Elisaa siitä, etteivät saa laitteita myytäväksi. Hyvin menevät kaupaksi, ja enemmänkin menisi.

Siinä sateessa tepastellessani tuli mieleen palveluidea. Siis sen lisäksi, että jos yhdessä Shopitissa tietäisivät, ihan oikeasti eivätkä vaan vetäisi oletuksia hihasta, mitä laitteita on missäkin kaupassa, olisi ihan kiva.

Elisan web- ja/tai mainostoimisto (en tiedä kuka tekee) tässä vinkki, käykääpäs myymässä operaattoriasiakkaallenne tällainen: Jonotuslista. Kun ei ole puhelimia kaupoissa saatavilla, niin voisin ilmoittaa Elisalle, verkon kautta tietenkin, että minulle kapula sitten kun niitä tulee, kiitos ja toimittakaa valitsemaani Shopittiin. Saan jonotusnumeron, esim 52. (saisinko ehkä numeron 39 jos olen Elisan tai Saunalahden asiakas?) Kun niitä Applen ihmevempeleitä isommalla muistimäärällä sitten viimeinkin tulee (tai joku esimerkiksi Mikkelin Shopitista löytää yhden jonka voisi myydä), saisin ilmoituksen, että nyt palvelemme numeroa 52, eli juuri Sinua! Hakisin luurin kivijalasta (jossa Elisalla tietenkin lisämyynnin paikka) ja eroaisin rahoistani tyytväisenä. Samalla Elisa saattaisi nähdä millainen laitteen kysyntä oikeasti on ja voisi laittaa Steven firmaan hiukan isomman erän tilaukseen.

Mutta meneväthän nuo kaupaksi muutenkin. Ehkä se on se mainosten voima. Kaikkien niiden mainosten jotka tälläkin hetkellä houkuttelevat ihmiset Elisan kauppoihin ostam… eiku… öö… Café Lasipalatsin savuporo-sieni-wrap oli oikein maukas.

Published

3 comments

  1. Minä kuulin huhuja, että niitä kolmekakkosia ei ennen joulua pahemmin ole tulossakaan.

  2. Säästyypä ne rahat sitten. Tai no, ne mitään säästy, eivät vaan ehkä mene Elisalle.

Comments are closed.