Monimutkaistaminen on helppoa, yksinkertaistaminen vaikeata

Tapanani on säästää verkkopankissa vastaanottajatietoihin tilinumeroita. Kyseinen toiminto helpottaa ihmisten elämää vähentämällä lomakkeelle naputeltavan tiedon määrää.

Äsken maksua tehdessäni, huomasin löytäväni kaksi tilinumeroa samalle henkilölle. Varmistaakseni, että rahat menevät oikealle tilille, tarkistan viestistään tilinumeron.

Viestissään kaveri, yksityishenkilö, on merkinnyt tilinumeronsa kuten ihminen sen on tottunut kirjaamaan, esim. 123123-456456, mutta verkkopankista löytyy vain IBAN– ja BIC-koodit joista kumpikin on suunniteltu tietojärjestelmien ymmärrettäviksi ja joiden näkeminen saa tavallisen ihmisen silmät vuotamaan verta.

Argh!

Ymmärrän toki, että tietojärjestelmät ovat tärkeitä, mutta eikö pankkien systeemeihin voisi mitenkään saada meille ihmisille sopivia tilinumeroita (esimerkiksi ymmärrettäviä ja helposti muistettavia aliaksia)?


kraftwerk – we are the robots
Uploaded by popefucker. – Watch more music videos, in HD!

Published