Eri maailmat?

Piraattiliiton uutisissa spekuloidaan: Sonera sensuroi Anonymousin domainia?

Koska en ole Anonymousin saitilla koskaan käynyt päätin seurata jutussa olevaa linkkiä.

Selain ilmoitti pitkän odottelun jälkeen, ettei löydä mitään osoitteesta anonops.eu. Kokeilin varmuudeksi muitakin selaimia kuin yleensä käyttämääni Chromea. Eipä onnistunut parilla muullakaan selaimella palveluun pääseminen. Mitenkäs nyt näin?

Mitä kertoo Down for everyone or just me? Sehän sanoo, että kyllä osoitteessa anonops.eu on elämää. Missä siis mättää, kun ei Anonymouksen sivut aukea?

Niinpä, ihan koska rupesi asia kiinnostamaan hiukan enemmän, päätin kokeilla kännykällä. Naputtelin osoitteen pienelle ruudulle ja ilman suurempia odotusaikoja sain näyviin Anonymouksen etusivun.

Onko minun siis ymmärrettävä, että Welhon kautta avautuva maailma ei ole sama kuin Saunalahden tarjoama?

Published

10 comments

 1. Olen yrittänyt seurata Anonyymien toimintaa ja luullut Anonops.eu-sivustoa kaadetuksi. Piraattiliiton uutisen kohdalla vasta tajusin, että vika on Sonerassa – Elisalla ja Saunalahdella pääsee sivuille.

  Taitaa olla niin, että käyn maanantaina jo ihan periaatteesta Soneran kanssa keskustelun laajakaistasopimuksen irtisanomisesta.

 2. Ihan pepustahan tämä on. Sitä jää miettimään, että mihin kaikkeen muuhun on myös pääsy estetty. Köh köh kiina köh köh…

 3. Piti sitten itsekin käydä kokeilemassa ja Elisalla näyttää pelittävän. Sivuilla on kylläkin seuraavanlainen viesti:

  “Welcome to the Operation : Payback website ! Our usual website is unable to accomodate visitors due to DDOS attacks, so we have limited the site to a much lighter interface to display basic information to our Users.”

 4. Minulla on Soneran laajakaista, ja pääsin sillä kyseiselle sivulle. Ei näytä olevan blokattuna siis ainakaan juuri nyt (sain tuon saman tekstin näkyviin kuin Annimariakin).

 5. Tajusin juuri, että mullahan on kännykässä Soneran liittymä ja piti sitten kokeilla silläkin. Ja pääsin kuin pääsinkin tuolle sivulle. Eli ilmeisesti Sonera on reagoinut asiakaspalautteeseen tai johonkin.

 6. Annimaria: Kännykällä pääsin tuolle samalle limited-sivulle. Muuta siellä ei taidakaan olla tarjolla.

  Niko L.: Welhon perusasetuksin en pääse vieläkään, mutta Google Public DNS to the rescue.

 7. Meikäläiselle tulee vain virhettä. Hoasnet on käytössä ja sehän on Soneran verkossa. “Oops! Google Chrome could not find anonops.eu” Samankaltaista valittaa Safarikin, tosin ei nyt tietty ihan noilla sanoilla. Pikkuvikoja?

 8. Mervi: Sinnehän vastahyökätään, ehkä sekin vaikuttaa, meinaan en pääse minäkään tuonne taaskaan (tai sitten ovat vahingossa jälleen joutuneet jollekin kieltolistalle).

Comments are closed.