Tenkkapoo

Eilen tuli tieto, että Yahoo! on viemässä Delicious kirjanmerkkipalvelua saunan taa: Is Yahoo Shutting Down Del.icio.us? [Update: Yes]

Pitäisi siis siirtää omat merkit jonnekin. Aluksi tietenkin omalle kiintolevylle HTML-tiedostona varmuudeksi, mutta sitten jonnekin päin verkkoa (ns. pilveen), toiseen palveuun. Minne?

Vaihtoehtoina olen nähnyt suositeltavan seuraavaa kahta: Pinboard ja Diigo. Molemmissa näyttäisi olevan hyvät puolensa. Yksi yksinkertaisempi ja ‘epäsosiaalinen’ (heh), toinen monipuolinen ja vahvasti sosiaalinen. Diigosta tuli mieleen Evernote joka voisi myös olla mahdollinen vaihtoehto.

Kaikkiin kolmeen voi siirtää Delicious-palvelussa majailevat kirjanmerkit – joko suoraan palvelusta palveluun tai Deliciouksesta exportoidun HTML-tiedoston avulla.

Valintoja, valintoja…

Published

8 comments

  1. Siirryin jonkin aikaa sitten käyttämään Read It Lateria joka on Instapaperin kilpailija samanlaisella toiminnallisuudella.

    Mobiilikäytäjälle boonuksena verkossa olevien kirjanmerkkien lisäksi tekstit voi ladata offline-tilassa luettaviksi iOS- ja Android-laitteissa joka on erittäin mukava ennen lento-, yms, matkoja.

    Puutteena, vrt delicious, on metadatattomuus, hyvänä puolena luetut/lukemattomat listaus.

    En enää muista miksi valitsin Read It Laterin Instapaperin sijaan, kannattanee kokeilla molempia.

  2. Mervi: Joku hyvä työkalu, jonka soisi toimivan myös jossain älyluurissakin, josta voisi jakaa, jonne voisi kerätä…

  3. Joo. Tietääks kukaan miten toi Googlen Bookmarks toimii? Vaikuttaa tosin vähän turhan googlemaiselta. Pitää vielä katella, onhan noita eri palveluita. Diigo ja niin edelleen.

Comments are closed.