Maanantaipoppia 45

Olympiavuonna 1988 äänimaailmaamme ilmestyi Saksassa syntynyt 19-vuotias, syntyperältään fidžiläis-malesialainen, brittineito syvän täyteläisellä äänellään ja alle kaksikymppisen vankalla elämänkokemuksellaan laulamaan kauniilla melodialla ja upealla sovituksella tarinaa jonka merkityksestä löytyy internetistä monia tulkintoja.

Vuoden ensimmäiseksi maanantaipopiksi tämä kappale valikoitui kahdesta syystä, joista toinen on hutera (huono tai jopa olematon, mutta kuitenkin) aasinsilta tipattomaan tammikuuhun: Biisin nimen viimeinen sana voi tarkoittaa raittiutta ja ensimmäinen sana käännettä (ei hyvä, tunnustan, mutta juuri siksi).

Tanita Tikaram: Twist in My Sobriety (1988).

Entä se ensimmäinen syy tälle kappaleelle tänään? Vuoden ensimmäisen maanantaipopin piti alunperin olla ikuisesti nuori, kaikkien niiden kunniaksi jotka saattavat vanheta vuonna 2011. Mutta kyseisen kappaleen ehti Maanantaipopista inspiroitunut Keskiviikkopoppi (joka on mukava lisä poppipostausten maailmaan) paukuttaa julki vain alle viikko sitten. Siksipä Maanataipopin toimitus, joka yrittää olla soittamatta ihan sitä samaa jota joku muu aivan äskettäin soitti™, teki pontevan korjausliikkeen ja loihti vikkelästi esiin jotain ihan muuta.


Katso lisää maanantaipoppia

Published

5 comments

 1. Hupsan, pahoitteluni popinryöstöstä.

  Hyvä puoli tässä on se, että olin ikävä kyllä unohtanut tämän kyseisen biisin. Nyt kun muistutit niin onhan se lisättävä Spotify-listaan (jos vaan löytyy ko. palvelusta).

  Tykkään siis valinnastasi!

 2. Tätä soitettiin ala-asteella bändikerhossa. Joskus myöhemmällä iällä yritin internetistä etsiä, mikä kappale mahtoikaan olla. Muistin sanoista lähinnä kohdan cup of tea, joten se ei ollutkaan ihan helppoa.

  Eikä siinä alussa sanotakaan travel insurance vaan travelling shoes.

  Yhtä kaikki olin yllättynyt, kuin ymmärsin, ettei laulaja olekaan täti-ikäinen ja rehevä vaan ihan nuori nainen.

  Levyn päättävä Valentine Heart on kaunis kappale sekin.

 3. Mervi: Ei hätää, tämä oli odotettavissa ja on tapahtunut jo kerran aikaisemmin (HBL harrasti musiikkijoulukalenteria tänä vuonna ja laittoi aaton luukkuun Poguesin A Fairytail of New Yorkin).

  Matias: Travel insurance on kyllä ihan Villi rubiini :) Muistan miten Tikaramin ääntä ihmeteltiin jo tuolloin, että onpas niin nuorella niin tuhti ääni.

Comments are closed.