Ravintolassa

Viereisessä pöydässä mies tilaa lounaan. Itse odottelen omaani saapuvaksi. Silmäilen facebookkia, tirkistän twitteriin. Annos saapuu. Popsin pöperöt pitämättä pahemmin kiirettä. Luen samalla uutisia. Aika kuluu. Lautanen tyhjenee.

Mikä siinä on, että laskua joutuu joskus odottamaan tuskaisen ajan? Sisääntullessa ollaan kyllä heti kysymässä mitä saisi olla ja ennen kuin edes alkusalaatin saa syötyä ollaan jo tuomassa pääruokaa, mutta lautanen tyhjänä voi sitten istua vaikka miten pitkään ennen kuin joku tulee kyselemään notta maistuiko ja saiskos olla jälkkäriä, johon siinä vaiheessa vastaa, että pelkkä lasku riittää jos sen saisi vielä tämän päivän aikana kiitos. Luulisi bisneksen kannalta olevan hyvä myös rahastaa tehokkaasti. Tällainen laskun odottaminen ravintolassa on yllättävän tavallista. Kerrankin istuttiin kolme varttia saamatta salihenkilökuntaa kiinnostumaan rahan vastaanottamisesta. Olisi pitänyt varmaan vaan lähteä. Eipä lähdetty.

Nyt odotin vain viitisen minuuttia.Tarjoilija! Ihan kädellä vaan, melkein huomaamattomasti herätin huomion. Maistuiko? Maistui, kiitos.

Pyytäessäni laskua, viereisen pöydän mies pyysi samaan aikaan valitusta. Tarjoilija näytti hämmentyneeltä. Valitusta? Mies selittää, ettei saanut mitä tilasi. Oli kuitenkin syönyt melkein kaikki lihapullat, sanomatta mitään. Ei päästänyt suustaan ääntä kun ei saanutkaan tilaamaansa kalaa annoksen tullessa pöytään. Olivat ystävällisiä ravintolassa, antoivat alennusta ja ilmaiset kahvit miehelle.

Published

3 comments

  1. Sen verran yleinen ongelma, että kiireessä tulee väliin pyydettyä lasku jopa jo pääruoan saapuessa tai sitten heti sen jälkeen kahvi ja lasku.

    Moni tarjoilija ollut kyllä hyvin juonessa mukana jos vaikka jo saapuessaan kysyy, mitä kannattaa syödä ja miten toimia, jotta varmasti ehtisi tuohon 50 minuutin päästä lähtevään junaan.

  2. Mä olen niin kuin niin monta kertaa kokenut saman ja samaa miettinyt. Suomessa pitäisi säätää laki, jonka mukaan jokaisessa ravintolapöydässä pitäisi olla “laskukello”, jota painamalla alkaa aika kulua ja jos laskua ei ole tullut pöytään kolmen minuutin kuluttua kellon painamisesta, on asiakas vapautettu velvollisuudesta maksaa ruoasta. Tulisi ehkä hieman vipinää kinttuihin sen laskun kanssa.

    Tai sitten ravintoloihin tulisi lakisääteisesti rakennuttaa laskun odottamistila, jossa on erinäisiä viihdykkeitä asiakkaiden viihdyttämiseksi laskun tuomisen ajaksi.

  3. Pitäisi olla aina sekkari mukana ravintolassa, ja käyttää sitä näkyvästi sekä kirjata pieneen muistikirjaan ajat. Sellainen voisi aiheuttaa reaktion :)

Comments are closed.